Kars’ta yarıyıl tatili başladı

Kars’ta yarıyıl tatili başladı

Kars’ta 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının 15 gün sürecek olan yarıyıl tatili başladı.

KARS HAKİMİYET

Kars Valisi Türker Öksüz velilere karne uyarısında bulunarak, “Karnedeki sonuç hepimizin çalışmasının bir sonucudur.” dedi.

15 gün sürecek olan sömestr tatili bugün çalan son ders zili ile başladı. 624 okuldaki 3 bin 713 öğretmen, 66 bin 214 öğrenci karnelerini alarak tatile çıktı. Zübeyde Hanım İlkokulunda düzenlenen karne töreninde öğrenciler Kars Valisi Türker Öksüz’ün elinden karnelerini aldı.

Okul girişinde Vali Türker Öksüz’ü, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Okul Müdürü Koray Senger ile öğrenciler karşıladı. Sınıfları gezen Vali Öksüz, öğrenciler ve velilerle bir süre sohbet etti.

Miniklere iyi bir tatil geçirmelerini, tatilde bol bol kitap okuyarak dinlenmelerini tavsiye eden Vali Öksüz, “Bugün bir eğitim-öğretim yılının ilk yarı yılını geride bıraktık. Bugün bir yarıyılın emeğinin karşılığının bulunduğu karneleri dağıtacağız. Ama şunu hiç unutmayalım karneler iyi olabilir kötü olabilir bu her şeyin göstergesi değildir elbette. Öğrencilerimizin başarısını da gösterir ama olumsuzluk olan karnelerde de şüphesiz ki bunlardan bir şey çıkarmak lazım, planlı çalışmak, istikrarlı çalışmak lazım. Çalışmak, istikrarlı çalışmak, devamlı çalışmak, her şeyin anahtarıdır, başarının anahtarıdır. Dolayısıyla öğrencilerimizi hep böyle görmemiz lazım, öğrencilerimizi karne ile değerlendirmememiz gerekir. Bunlar bizim gelecekteki en büyük varlığımız, geleceğe ait en büyük güvencemiz olan öğrencilerimize sevgiyle yaklaşmamız lazım, onları severek hoşgörüyle yaklaşmamız lazım. Velilerimizden de ricamız, isteğimiz onlara sevgi ile yaklaşmaları sadece karne ile değerlendirmemeleridir.” dedi.

Tatilin hiçbir şey yapmamak olmadığını da dile getiren Vali Öksüz, “Tatile girince, tatil demek hiçbir şey yapmamak demek elbette değildir, ama öğrencilerimiz arzu ettiği şeyleri hayallerindeki şeyleri gerçekleştirsin. Gezmek istiyorlarsa gezsinler, spor yapmak istiyorsa spor yapsınlar, uyumak istiyorlarsa uyusunlar ama biz çocuklarımızın okumayı bırakmaktan ve okuldan uzaklaşmasını istemiyoruz. Veli olarak sizlere de çok şey düşüyor. Öğrencilerimizi bu süre içerisinde hayata hazırlamada çok fazla fedakarlık gösterdiniz, özveri gösterdiniz size de teşekkür ediyorum. Ama karnedeki sonuç hepimizin çalışmasının bir sonucudur. Karne hepimizin çalışmasıdır. Karnedeki sonucu sadece öğrenciye yüklememek lazım. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin eksiklikleri olabilir, önemli olan onları tamamlamaktır. Onların şevklerini, özgüvenlerini asla kırmayalım, rehberlik edelim, gelecek için daha fazla cesaretlendirelim ve hayata hazırlamada onların özgüvenlerini artırıcı davranışlarda bulunursanız memnun oluruz.” diye konuştu.

Vali Öksüz daha sonra öğrencilere karnelerini vererek öğrencilere iyi tatiller diledi.

kars’ta-yariyil-tatili-basladi-(1).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(2).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(3).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(4).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(5).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(6).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(7).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(8).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(9).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(10).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(11).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(12).jpgkars’ta-yariyil-tatili-basladi-(13).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler