Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Karslı çocukların sporu ve tesisleri tanıması, sportif faaliyetlerini geliştirmesi ve yaz aylarını boş geçirmemesi anlamında Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” bugün düzenlenen törenle açıldı.

Volkan KARABAĞ

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl 29 Haziran’da başlatmış olduğu “Spor Okulları” faaliyetleri bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da başladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” faaliyetlerine 5-18 yaş grubu çocukların katılabiliyor. Bugün saat 10:00’da Kars sentetik yüzeyli Atletizm Pistinde açılışı yapılan etkinlikte çocuklar belirlenen 15’i aşkın branştan istediğini tercih etme şansı buldu.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende yaz spor okullarının açılış konuşmasını yapan Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, 2022 yılının yaz spor okullarının Türkiye'de eş zamanlı olarak Kars'ta da başladığını söyledi.

Kayıtların devam ettiğini ve herkesi yaz spor okullarına katılmaya davet eden Aslan, “Başarıyla okullarınızı tamamladınız yorucu bir süreçten sonra diriltildiniz, durmadınız koştunuz buraya geldiniz hepinize kocaman bir alkış. İnşallah bundan çok memnun olacaksınız, burada antrenörleriniz riyasetinde ve refakatinde gerçekleştireceğiniz çalışmalar sizi hem ruhen hem bedenen, sıhhatli, zinde, aktif, aksiyonel, kendinizi iyi hissettirecek maddi ve manevi güçlere sahip olarak bu yaz etkinliklerine devam edeceksiniz. Sadece bu kadar mı? Hayır başka antrenörlerim eğlenecekler değil mi? Evet, bak görüyor musunuz çok eğlenceli bir süreç aynı zamanda sizi bekliyor. 15’i aşkın branşta farklı faaliyetlerin içinde antrenörlerimizin, kurumumuzun enerjisi sizin heyecanınızı bekliyor. Zaten pandemiden dolayı bunalmıştık, evlerde kalmıştık bu yaz Kars’ın merkezi ve ilçelerinde 15’i aşkın branş ve 500’ü aşkın merkezde ve bir o kadar da başvuran öğrencilerimizin katılımıyla süreç devam ediyor. Biz hala kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz, sizlerden ve velilerimizden iftiramız lütfen paylaşın herkese kapımız açık bütün yavrularımızı spor tesislerimizde gençlik merkezimizde size heyecanla bekliyoruz, hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından antrenörler tarafından öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Kayıt yaptırmak isteyen çocuklar, İl Müdürlüğü başta olmak üzere aktif olan tüm tesislerdeki kayıt formunu velilerin doldurmaları gerekecek.

Yaz Spor Okulları kapsamında atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, jimnastik, dart, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, satranç, taekwando, tenis, voleybol gibi branşlarda Karslı çocuklara faaliyet verilecek. Faaliyetler Eylül ayında okulların açılacağı tarihe kadar devam edecek.

karsta-yaz-spor-okullari-acildi-(1)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(2)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(3)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(4)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(5)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(6)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(7)-001.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(8)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler