Kars’ta yeni eğitim öğretim yılı tüm yönleriyle değerlendirildi

Kars’ta yeni eğitim öğretim yılı tüm yönleriyle değerlendirildi

2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlık ve okul güvenliği toplantısı Kars Valisi Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ

Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen toplantı öncesi bir açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, “2018-2019 eğitim öğretim yılının ilimize, milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bir kısım sınıflar başladı, Pazartesi günü itibariyle de tüm okullarımız açılıyor ve öğrencilerimiz ders başı yapmış olacak. Bugünkü toplantımızın sebebi; bu eğitim öğretim yılı içerisinde çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için almamız gereken tedbirleri görüşeceğiz. Onların güvenli bir şekilde okula, okuldan da eve dönüşlerini temin etmek için yapılması gereken hususlar ve yine Emniyet ile Jandarma tarafından alınacak tedbirler ile bu yıl içerisinde varsa eksiklerimiz onları da görüşerek hazırlıklı bir şekilde eğitim öğretim yılına başlamak istiyoruz.” dedi.

Eğitime ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Vali Doğan, “Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek, onlara iyi bir eğitim verirsek hem Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği hem milletimizin geleceği sağlıklı ve iyi düşünen, kendisini iyi yetiştirmiş evlatlarımıza teslim metmiş oluruz. Bu devletimizin ve milletimizin de geleceği ile alakalı bir durum olduğu için buna ayrı bir önem veriyoruz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Kars’a 568 öğretmen ataması gerçekleşti, ancak öğretmenlerimizin tamamı başlamadı. Göreve başlayan öğretmenlerimizin son durumu ve sınıfların ortalama çoğunluğu 43 kişilik olduğu da mevcut” sorusuna Vali Doğan, “Güvenlik soruşturması biten öğretmen arkadaşlar peyderpey göreve başlıyorlar. Pazartesi gününe kadar sorunu olmayan arkadaşlar görevine başlamış olacak. Dolayısıyla o konuda bir sorun olmayacak. Sınıf ortalaması 43 kişilik konu da mahalleye göre, okula göre değişir. Bununla ilgili ciddi yatırımlar yapıyoruz, ilimizde özellikle son yıllarda yapılan okullarla birlikte bu sınıf ortalaması gittikçe düşüyor. 3 okulda 43 kişilik sınıflar mevcuttur, onun dışında sınıf ortalamamız 30 civarındadır. Bu ilin ortalaması değildir. 30 iyi bir rakamdır. Kars eğitim öğretim açısından, okullaşma açısından şanslı illerimizden bir tanesidir. Birkaç okulumuzun yapımı devam ediyor onlar da tamamlandığında okullaşma anlamında bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.” dedi.

Bir gazetecinin “Okullarda kitaplar henüz dağıtılmadı, dağıtım ne zaman gerçekleşecek” sorusuna da Vali Doğan, “Okullarda kitap dağıtımı Pazar günü bitecek. Bunlarda sorun olmaz.” yanıtını verdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

kars’ta-yeni-egitim-ogretim-yili-tum-yonleriyle-degerlendirildi-(3).jpgkars’ta-yeni-egitim-ogretim-yili-tum-yonleriyle-degerlendirildi-(1).jpgkars’ta-yeni-egitim-ogretim-yili-tum-yonleriyle-degerlendirildi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler