Kars’ta YKS’nin ikinci oturumu AYT başladı

Kars’ta YKS’nin ikinci oturumu AYT başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) Kars’ta başladı.

KARS HAKİMİYET

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen AYT için sınava girecek okullara gelen öğrenciler ellerini dezenfekte ettikten sonra maske ve ıslak mendillerini aldı. Aramadan geçen öğrenciler görevliler tarafından salonlarına alındı.

Bina girişlerinde adaylara ve velilere sosyal mesafe uyarısında bulunan polis ekipleri, öğrencilere başarılar diledi.

Öğleden sonra saat 13:15’te bitecek AYT’nin ardından üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) başlayacak. Saat 15:45’te başlayacak olan son oturum 17:45’te sona erecek. YKS nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da saat 09:30’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması saat 18:30’da sona erecek.

YKS sınavına girecek öğrenciler ve veliler, sınav görevlileri, şehirlerarası toplu ulaşım araçları başta olmak üzere belirlenen bazı meslek grupları sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

kars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(1).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(2).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(3).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(4).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(5).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(6).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(7).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(8).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(9).jpgkars’ta-yks’nin-ikinci-oturumu-ayt-basladi-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler