Kars'ta yöresel yemekler sergisi büyük ilgi gördü

Kars'ta yöresel yemekler sergisi büyük ilgi gördü

Kars’ta ‘Türk Mutfağı Haftası’ kutlama etkinlikleri, Yöresel Yemek Sergisi ile sona erdi

Tacettin DURMUŞ

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile hazırlanan asırlık tarih ve Türk mutfağından hareketle hayata geçirilen ‘Türk Mutfağı Haftası’ kutlama etkinlikleri, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün himayelerinde Kars Belediyesi tarafından yöre restoranların katılımıyla gerçekleştirilen" Yöresel Yemek Sergisi’nde yöre yemekleri görücüye çıktı.

Kars ve ilçelerinde faaliyet gösteren yeme içme sektör temcililerinin hazırlamış olduğu yöre yemekleri Bedestende sergilendi. Sergilenen yemek çeşitleri, protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından tadıldı.

Bedesten içerisinde oluşturulan stantlarda görücüye çıkan yemekler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Mehmet Zahid Doğu, Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin ve diğer davetlilere tek tek tanıtıldı.

Bütün stantları tek tek gezen protokol mensupları sergilenen yemeklerden tek tadarak aşçılarından bilgi aldı. Vatandaşların da yoğun il gösterdiği yemek sergisinde, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, sektör temsilcilerine teşekkür ve katılım belgelerini verdi.

Serginin açılışında davetlilere ve gazetecilere açıklamada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Kars’ta yapılmakta olan yaklaşık olarak 200 çeşit yöresel yemeğin bulunduğunu belirterek, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

21-27 Mayıs 2022 Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nde Gastronomi ve Yemek Kitapları Sergisi düzenlendiklerini de belirten Müdür Çetin, Yerli ve yabancı gastronomi kitapları yanı sıra yöresel yemek tariflerini içeren kitaplar kütüphane kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kutlamalar kapsamında "Gastromik Açından Kars Mutfağı" konferansı düzenlediklerini söyleyen Hayrettin Çetin, emeği geçen tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler