KATSO, Halı Dokuma ve Bebek Yapım Atölyelerini faaliyete geçirdi

KATSO, Halı Dokuma ve Bebek Yapım Atölyelerini faaliyete geçirdi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası, (KATSO) Kadınlara Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi

Volkan KARABAĞ

Kars'ta dezavantajlı kadınlarına yönelik Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve İş-Kur Kars İl Müdürlüğü ortaklığı ile Yöresel Halı Dokuma Kursu ve Yöresel Bebek Yapma kursları açıldı.

Açılan kurslarda toplamda 30 kadın hem halı dokuma ve bebek yapma konusunda mesleki eğitim görecek hem de ailelerine katkıda bulunacak.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan ve atıl durumda bulunan Halı Dokuma ve Bebek yapım atölyeleri Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu’nun girişimleri ile tekrar faaliyete geçirilmiş ve kadınların hizmetine kazandırıldı.

Söz konusu atölyelerde Kars'ta unutulmaya yüz tutmuş yöresel Kafkas halıları ve Kars kültürünü yansıtan yöresel bebekler yapılacak ve unutulan kültürümüz Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaşatılacağı belirtildi.

Kurslar hakkında bir açıklama yapan KATSO Başkanı Alibeyoğlu; yaptıkları işin sosyal sorumluluk çerçevesinde yapıldığını ve herhangi bir menfaat ve kar amacı güdülmediğinin altını çizdi. Alibeyoğlu, amaçlarının unutulmaya yüz tutan yöresel Kafkas motiflerinin gün yüzüne çıkarılması ve sergilenmesi olduğunu ifade etti. 

Ayrıca İş-Kur Kars İl Müdürlüğünün katkı ve destekleri ile 30 kadına ailelerine katkı sunacak şekilde hem maddi imkan sağlandığını hem de halı dokuma ve bebek yapma konusunda mesleki becerisi kazanan kadınların ileride kendilerine gelir kapsısı sağlayacak iş imkanları sunduklarını dile getirerek, bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizen Başkan Alibeyoğlu, Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman bu tarz projelerin içinde yer alacaklarını söyledi. 

Ayrıca vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı İş-Kur Kars İl Müdürlü Yusuf Bulut’a şükranlarını ileten Başkan Alibeyoğlu, bu tarz projelerin bir kişi veya kurumum girişimleri ile değil de herkesin elini taşın altına koyarak destek vermesi gerektiğinin söyledi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan KATSO Kafkas Atölyesinde hali hazırda 30 kadın halı ve bebek yapma kursu görmekte ve üretim yapmaktadır.

katso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(1)-001.jpgkatso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(2)-001.jpgkatso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(3)-001.jpgkatso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(4).jpgkatso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(5).jpgkatso,-hali-dokuma-ve-bebek-yapim-atolyelerini-faaliyete-gecirdi-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler