KATSO ve GTO iş birliği ile Sarıkamış’ta iş forumu düzenlendi

KATSO ve GTO iş birliği ile Sarıkamış’ta iş forumu düzenlendi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Gebze Ticaret Odası (GTO) iş birliği ile Sarıkamış’ta İş Forumu toplantısı düzenlendi.

KARS HAKİMİYET
Toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, TKDK İl koordinatörü Berkay Çelik, Kars ve Gebze’den işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal katılımcıları Sarıkamış’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
GTO Başkanı Nail Çiler, yaptığı konuşmada, Gebze’nin ekonomik değerinde değindi ve Gebze iline yapılabilecek yatırım alanları hakkında bilgiler verdi. 
Gebze’nin geleceğin parlayan yıldızları arasından yer alacağına değinen Başkan Çiler, Gebze’nin İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya gibi ticaret merkezlerine yakınlığı, ulaşım ağının gelişmişliği, iklimsel ve çevresel etkenlerin uygunluğu konularının altını çizdi. 
Başkan Çiler geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından tanıtımı yapılan Yerli Otomobil Fabrikasının da Gebze ilinin çok yakınında yer alacağını ve bunun Gebze iline katma değer katacağı konularına vurgu yaptı.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu da yaptığı konuşmada, Gebze’den gelen iş adamlarını Kars’ta ve Sarıkamış İlçesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Başkan Alibeyoğlu, gerçekleştirilen iş forumunun, Gebze ve Kars için hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu. 
Başkan Alibeyoğlu, Kars’ın artık kabuğunu kırmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti; “Son 2 yılda ilimizde gerçekten güzel gelişimler yaşandı. Özellikle istihdam açığımızın giderilmesi anlamında sanayi, turizm ve tekstil sektöründe ilimize çok güzel yatırımlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Bunları hepimiz yakından takip ediyoruz. İlimize bu yatırımların gelmesi kendiliğinden olan bir durum değil. İldeki aktörlerin, liderlerin ve ekibin birlik ruhu ile yatırımcıya verdiği güven bu gelişmelerin oluşmasında önemli bir etkendir. İlimize yatırım yapmak isteyen yatırımcılara önemli ölçülerde teşvik ve destekler sunulmaktadır. Bu teşvik ve desteklerin iş insanları ve yatırımcılar tarafından yeterince bilindiği kanaatindeyim. Bundan dolayı katıldığım her ortamda bu teşvik ve destekleri yatırımcılarımıza anlatmayı kendime vazife olarak seçtim. Şu an işin uzmanları da bizlerle. Birazdan siz değerli konuklarımıza, yatırım ve teşviklerle alakalı olarak Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven, Turizm teşvik ve Destekleri ile alakalı Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve TKDK teşvik ve Destekleri ile alakalı olarak TKDK Kars İl Koordinatörümüz Berkay Çelik tarafından sunumlar yapılacaktır. Ancak, bu kadar iş insanını ve yatırımcıyı bir arada bulmuşken ilimize yatırım yapmak için avantajlı nedenlere şahsım olarak da değinmek istiyorum. 
•İlimiz yeni teşvik sisteminde işgücü maliyetlerinin en düşük ve destek oranlarının en yüksek olduğu, yatırım açısından en avantajlı konumda bulunan 6. Bölgede yer alan ve Cazibe Merkezleri Programında adı geçen 23 ilden birisidir. Dolayısıyla ilimize yatırım yaparak birçok avantaj kazanacaksınız. Bu avantajalar birazda uzmanlar tarafından sizlere sunulacaktır. 
•İlimiz, köklü ve her geçen gün gelişen modern hayvancılık altyapısına sahip ve hayvancılık açısından geniş mera ve çayırlara hakim bir konumdadır. Kars ili, hayvancılık, et ve süt ürünleri alanlarında yatırıma açık konumdadır.
•Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli ve uluslararası uçuşlara açık olan Kars Harakani Havalimanın varlığı yatırımcılarımız için avantaj sağlamaktadır.
•Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, TKDK, SERKA, Tarım ve Orman Bakanlığı,İŞKUR ve TÜBİTAK’ın yatırımlara sağladığı destekler ve kurulmakta olan 2. OSB ve TDİ Besi OSB ile gelişen sanayi altyapısı sayesinde, Kars ili her geçen gün gelişme kaydeden bir yapı kazanmıştır.
•İlimiz, kaşar peyniri, gravyer peyniri, bal, kaz eti ve büyükbaş hayvan eti gibi yüksek pazarlanma potansiyeline sahip marka değerlerin varlığı ile dikkat çekmektedir. Sıralamış olduğumuz bu değerler yatırımcılarını beklemektedir.
•İlimiz Ani Antik Kenti, Tarihi Şehir Merkezi, Sarıkamış Kayak Merkezi, Doğu Ekspresi ve Çıldır Gölü gibi birçok değere sahip yüksek turizm potansiyeli ile de dikkat çekmektedir.
•İlimiz her geçen gün büyüyen ve dinamik bir ekonomik pazar olan Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine yakın bir konumdadır. Ayrıca ilimizin, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu ile hedef pazarlara demiryolu üzerinden düşük maliyetli ve hızlı ulaşım imkanları mevcut olmakla birlikteAktaş Sınır Kapısı ile hedef pazarlara karayolu üzerinden düşük maliyet ile ulaşım imkanları da bulunmaktadır.
•İnşası devam eden ve yakın bir süreçte açılması beklenen Kars Lojistik Merkezi yatırımcılar için bulunmaz fırsatlar taşımaktadır. Ben tüm yatırımcılarımıza bu imkanlardan faydalanmasını, başka bir tabir ile bu büyük pastadan paylarını almalarını önermekteyim.” 
Başkan Alibeyoğlu’nun konuşmalarının ardından, tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm yatırımcılarına sunulan teşvik ve destekler ile alakalı olarak SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve TKDK Kars İl Koordinatörü Berkay Çelik tarafından detaylı sunumlar yapıldı. 
Hediye, dilek ve temennilerin ardından İş Forumu toplantısı sona erdi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler