KAÜ’lü Beşeren dünya listesinde!

KAÜ’lü Beşeren dünya listesinde!

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Patoloji Laboratuvarında görevli Uzman Biyolog Hatice Beşeren, 80 bilim insanı arasında ilk Türk bilim insanı seçildi.

KARS HAKİMİYET

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Patoloji Laboratuvarında görevli Uzman Biyolog Hatice Beşeren, The Pathologist dergisinin yayımladığı Dünya Patolojisinde “Laboratuar Kahramanları/Lab Heroes” kategorisinde 2020 yılında (The Pathologist’s Power List 2020) seçilen tek Türk bilim insanı oldu.

Amerika’nın alanında prestijli, patoloji bilimini ele alan dergilerin başında gelen The Pathologist's dergisi bu sene ise Dünya Patolojisinde Power List 2020 yayımladı. Power List 2020 listesi 4 kategoriden çeşitli ülkelerden bilim insanı seçilirken, tek Türk bilim insanı ise Uzman Biyolog Beşeren seçildi.

Gazetemize açıklamada bulunan Uzman Biyolog Beşeren, “10 yıldır patoloji alanında çalışıyorum. İlk tekniker kadrosu ile başladım çalışmaya. Şuan Uzman Biyolog unvanına sahibim. Makroskopi teknikerliği ve sitoteknikerlik alanlarında uzun yıllar eğitim aldım ve aktif olarak çalışıyorum. Özellikle makroskopi teknikerliği ile ilgili dünya ve ülkemizde yapılan birçok çalışmalara katılıyorum. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin birçok yerinde çalışan patoloji teknikerleri arkadaşlarımızla bir araya gelerek Ankara merkezli “Tıbbi Patoloji Teknikerleri Derneği” kurduk. Dernek amaçlarından biri de makroskopi teknikerliğinin ilerlemesi ve bakanlık destekli eğitim programlarının açılmasıdır. The Pathologist Dergisinin makroskopi çalışmalarımı takip etmeleri ve Power List 2020 listesinde “Laboratuar Kahramanları/Lab Heroes” kategorisine seçmeleri  beni gururlandırdı. Ülkemi, çalıştığım üniversiteyi ve mesleğimi temsil etmekten onur duyarım. Kafkas Üniversitesi rektörlüğüne ve hastane yöntemine, Patoloji Dernekleri Federasyonuna ve 10 yıldır yaptığım bütün çalışmalarda desteklerini esirgemeyen, özellikle makroskopi alanıyla ilgili bilgileri öğrenmemde çok büyük katkısı olan Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hacer Ece Özcan’ a teşekkürü borç bilirim.” dedi.

kau’lu-beseren-dunya-listesinde!-(2).jpgkau’lu-beseren-dunya-listesinde!-(3).jpgkau’lu-beseren-dunya-listesinde!-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler