Kaymakam Zengince, mezradaki sorunu çözdü

Kaymakam Zengince, mezradaki sorunu çözdü

Kars’ın Digor ilçesinin Aşağıbaşköy köyünde yayla olarak kullanılan aydınlar mezrasında, yerleşim alanı ile mera arasında bulunan kayalıklar, Kaymakam Zengince’nin talimatıyla İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından ıslah edildi.

KARS HAKİMİYET

Yıllardır büyük ve küçük hayvanlarının zarar görmesine neden olan ve Aras Nehri boyunda bulunan kayalıklar iş makineleri ile temizlenerek güvenli hale getirildi. Hayvan sağlığını da olumsuz şekilde etkileyen bölgede yapılan çalışmalar köy muhtarı Ekrem Aydın ve köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Aşağıbaşköy Muhtarı Ekrem Aydın bölgede yaşanan sorunu bildirmesinin ardından Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince’nin talimatlarıyla, köyde yıllardır yaşanan sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından tarım ve hayvancılığın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapılacağını da söyleyen Muhtar Ekrem Aydın, “İnsanlarımız hayvancılık yaparak elde ettikleri kazancın önemli bir miktarını tekrar veteriner hekimlere ilaç parası olarak ödüyorlardı. Gerekli başvuruları yaptıktan sonra sayın kaymakamımız öncülüğünde sorunumuzun çözümü hususunda çalışmalar başlatıldı ve problemimiz kökten çözüldü. Yayla yollarımızda yıllardır süre gelen bu sorunun çözümü için destek veren başta Kaymakamımız Sayın Enver Hakan Zengince olmak üzere, ilçe özel idare müdürümüz Ahmet Bulut, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdiremiz Berna Uslu, Özel İdare ekskavatör operatörümüz Bülent Öklimek’e, Aşağıbaşköy köyü halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi.

kaymakam-zengince,-mezradaki-sorunu-cozdu-(6)-001.jpg821db47d-ce52-4725-bd72-90be4010aca4-001.jpgkaymakam-zengince,-mezradaki-sorunu-cozdu-(3).jpgkaymakam-zengince,-mezradaki-sorunu-cozdu-(8)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler