Kesimhane açılışa hazırlanıyor

Kesimhane açılışa hazırlanıyor

Kars Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Modern Kesimhane ve Besi Ahırları Tesisi deneme kesimlere başladı.

Volkan KARABAĞ

Kars Milletvekilleri, 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Modern Kesimhane ve Besi Ahırları Tesisinin açılışı ile ilgili olarak Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’ü ziyaret ettiklerini ve tesisin açılışı için yapılan hazırlıkları ve ilgili birimlerin yaptığı çalışmaları istişare ettiklerini bildirdiler.

Arslan ve Kılıç, Adalet Bakanı nezdindeki görüşmeleri ve girişimleri neticesinde, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Modern Kesimhane ve Besi Ahırları Projesinin kabul edilmek suretiyle 2017 yılında inşaatına başlandığını, Kars, Iğdır ve Ardahan illerine hitap edebilecek kapasitede olan tesisin açılış aşamasına geldiğini söylediler.

Deneme kesimlerine başlanan, günlük 250 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesim kapasiteli, 4 adet 250 şer hayvan kapasiteli olmak üzere toplamda 1000 (bin) büyükbaş besi ahırları olan modern bir tesisi Kars’a kazandırdıklarını ve tesiste Veteriner Fakültesi öğrencilerinin de uygulama imkânı bulacaklarını belirten Arslan ve Kılıç, “ Tesisimiz bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz için önem arz etmektedir. Üretim ve istihdamın artmasına katkı sağlayacak olan tesisimiz, başta Kars olmak üzere bölge insanımızın hayvan yetiştirmesinde teşvik edici etkiye sahip önemli bir yatırımdır” dediler.

Kars için önem arz eden bu modern tesise olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri ve destekleri için Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ve emeği geçenlere Kars halkı adına teşekkür eden Arslan ve Kılıç, Tesisin başta Kars olmak üzere bölge insanına hayırlı olması dileğinde bulundular.

kesimhane-acilisa-hazirlaniyor-(1).jpgkesimhane-acilisa-hazirlaniyor-(2).jpgkesimhane-acilisa-hazirlaniyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler