Kısa çalışma ödeneği başvuruları yeniden başladı

Kısa çalışma ödeneği başvuruları yeniden başladı

Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Resmî Gazete'de yayımlanan Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları tekrar başladı. Karara göre, 30 Haziran 2020'den önce başvuru yapmayanların da başvuru yapabileceği duyuruldu.

Tacettin DURMUŞ

İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, pandemi nedeniyle daha önce kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işyerlerinin, ilave işçi için kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabileceklerini bildirdi.

Bulut açıklamasında, 30 Haziran 2020 tarihine kadar korona virüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan işyeri sahiplerinin, 31 Aralık 2020 tarihine kadar ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabileceklerini de belirtti.

Yayımlanan karada "Yeni Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sepeler gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvuru süresinin uzatılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2'nci ve geçici 23'üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir." İfadeler kullanıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başvuruları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Covid-19 nedeniyle 30 Haziran’a kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yeri sahiplerinin, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurmaları durumunda;  1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabileceklerini bildirdi.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Yapılan açıklamada kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020'ye kadar yapılabileceği de belirtilerek, ayrıca posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağına da dikkat çekilere, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Aralık 2020 (dün) veya sonrası olarak bildirilebileceği de hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler