Kızılay 153 yaşında

Kızılay 153 yaşında

Eski adı ‘Hilal-i Ahmer’ olan Türk Kızılay’ı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da 153’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Yargıç HARMANKAYA

Hafta dolayısıyla Kars Kızılay Şube Başkanlığı tarafından bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Kızılay Hizmet Binasından Bedesten Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılmasının ardından "Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a 153. Yıl” konulu resim sergisi açıldı. Bedestende gerçekleştirilen etkinlikte, Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Selçuk tarafından "Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a 153. Yıl’ konulu konferansın sunumu yapıldı.

Kars Kızılay Şube Başkanı Sıddık Demir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan Kars Valisi Türker Öksüz, Kızılay’ın önemine ve daha da büyüyüp gelişmesi gerektiğinde dikkat çekti.

Türk Kızılay’ının 153 yıldır, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizin dört bucağında da insanlığını hizmetinde olduğunu da belirten Vali Öksüz, gönüllülük esasının da bir o kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Olası afetlerde Kızılay’ın insanların yardımına koştuğunu da hatırlatan Kars Valisi Türker Öksüz, “153 yıllık koca bir teşkilat olan Kızılay, insanlarımıza hizmet ediyor. Her zaman insanın olduğu yerde Kızılay vardır. İnsanın başının sıkıştığı, sıkıntıya düştüğü her olayda Kızılay insanın yardımına koşar. Bu asırlık çınarımızı, korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Tabii ki böyle olmalıdır. Aynı zamanda Kızılay gönüllülerimiz de heyecanla bu görevlerini yerine getiriyorlar. Kızılay gönüllüleri var oldukça, onlar bu teşkilata sahip çıktıkça Kızılay’ımız büyüyerek ve gelişerek faaliyetlerini sürdürecektir. Dünyanın her yerinde bir mazlum olduğu zaman Kızılay’ımız koşarak gidiyor. Bu bizim için çok önemlidir. Hem yurdumuzun içinde hem de yurt dışında her türlü faaliyette Kızılay ilk yardım hizmetlerini yerine getiriyor. Maalesef Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de bazı afetler oluyor. Bu Tabii ki kaçınılmaz bir şey. Afetlere karşı da hazırlıklı olmak elbette gereklidir. Ama afet olduktan sonra da Kızılay’ımızın çok önemli Lojistik destekleri olmaktadır. Bunu da çok takdirle izliyoruz

KIZILAY’IN KAN HİZMETLERİ HAYATİ ÖNEM TAŞIR

İnsan hayatı için en önemli unsurlardan birisi de Kan’dır. Biz kan ihtiyacımızı Kızılay aracılığıyla karşılıyoruz. Kızılay’ımız kan toplamak için gönüllü kampanyalar yapmaktadır, mobil araçlar da kullanmaktadır. Bu da çok büyük bir görevdir. Onlara da bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerimize de onların da bazı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sosyal yardımlar da Kızılay aracılığı ile oluyor bu destekler geniş bir yelpazede devam ediyor. Biz de bundan dolayı Kızılay gibi teşkilatlarımıza mutlaka destek vermemiz yardım etmemiz lazım. Kızılay aracılığıyla toplumsal dayanışmamız da daha da güçlendiriyoruz. Ve beraberliğimizi de her sefer yeniden ortaya koyuyoruz.  Bu bizim için çok önemlidir. Halkımızın refahı tabii ki önemlidir. Kızılay gibi kamu yararına çalışan teşkilatları ve kurumları çoğaltmamız önem arz ediyor Kızılay'ın yaptığı çalışmaları ben de takdirle izliyorum. Kızılay Başkanımız Sıddık Demir, Kızılay'ın gelişmesi ve hizmetlerin yerine getirmesi için emek veriyor. Burada görüyorum ve şahidim. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kızılay'a destek veren bütün gönüllerimizi de tebrik ediyorum. Onlara çok ihtiyacımız var. Kızılay haftasını kutluyorum ve emek veren her kese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler