Kızılay, 36’ıncı üniversite butiğini Kars’ta açtı

Kızılay, 36’ıncı üniversite butiğini Kars’ta açtı

Türk Kızılayı, üniversite öğrencileri için hizmete soktuğu butiklerden 36’ıncısını, Kars Kafkas Üniversitesi yerleşkesi içerinde açtı.

KARS HAKİMİYET

Türk Kızılayı ile Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü arasındaki protokol kapsamında Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumu altında açılan butikte, önceden belirlenecek olan öğrenciler için ücretsiz kışlık ve yazlık olmak üzere giyim desteği verilecek.

 ‘Kızılay Butik 36’ adı verilen butiğin açılışı, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Aslan, Kızılay Genel Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Kızılay Kars Şube Başkanı Sıddık Demir,  AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri Alpaslan Yüce tarafından yapıldı. Açılışın ardından Kızılay Kars Şube Başkanı Sıddık Demir, davetlilere Üniversite Butik 36 hakkında bilgi vererek, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ve emeği geçen her kese teşekkür etti.

Bugün Türk Kızılayı ile çeşitli üniversiteler arasında yapılan protokolle açılan üniversite butiklerinin 36’ıncısının ilimizin plakası sayısı olan ‘36’ ile denkleşen butiğin Kars’ta açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Açılış sırasında konuşan Kızılay Kars Şube Başkanı Sıddık Demir, Türk Kızılayı’nın, gayret ve çabalarının doğu - batı,  güney - kuzey ayrımı yapmadan bütün bölgelerde eşit hizmetler vermeye devam ettiğini belirtti.

Kızılay’ın bugün de Kars’ta bu butiği açarak hizmetlerinin bir yenisine daha eklediğini de belirten Başkan Demir, “Türk Kızılayı, böyle bir hizmeti başlatarak bunu perçinlenmiş oldu. Bugün bu soğuk iklimde fakat gönüllerin ateş gibi yandığı sıcak ortamda hizmetin ve iyiliğin zirve yaptığı güzel bir gün yaşıyoruz. Bu mutluğumuza Kızılay Genel Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da tanıklık ediyor. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabiki bu hizmetler durduğu yerde olmuyor. Sebep olanlar, bu işe emeğini, fikrini ve maddi desteğini veren çok sayıda Kızılay gönüllüsü var. Bugün Kars’ın plaka numarası ile de denk düşen butiklerinin 36’ıncısını Kars’ta açmış oluyoruz. Bu butikte ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz üniversite yönetimi tarafından belirlenecek ve öğrencilerimizi rencide etmeden tutanak karşılığında kış ve yaz giyim desteği verilecek. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi bu hizmetten yararlanmaya davet ediyoruz. Butiğimiz hafta içi 2 gün açık kalacak. Gönderilen ürünler, Türkiye'nin dört bir ucundan hayırseverlerin özellikle Kızılay bağışçıları tarafından gönderdiği ürünlerdir.  Tabiki gönül ister ki tüm öğrencilerimize destek verelim. Kızılay’ın da hareket ettiği bir sistem var. İhtiyaç sahiplerine öncelik veriliyor. İnşallah Kars’ta gücümüz yettiğince ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz." dedi.

kizilay,-36’inci-universite-butigini-kars’ta-acti-(2).jpgkizilay,-36’inci-universite-butigini-kars’ta-acti-(3).jpgkizilay,-36’inci-universite-butigini-kars’ta-acti-(1).jpgkizilay,-36’inci-universite-butigini-kars’ta-acti-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler