Koç, Selim Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu

Koç, Selim Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Selim Belediye Başkan Adayı Barış Koç, seçime sayılı günler kala Selim Belediyesi tarafından yapılacak olan arsa satışı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Selim Belediye Başkanlığınca bazı taşınmaz arsaların satışının yapılması için ilana çıktı. 1 Mart tarihinde 7 arsanın satışı yapılacak.

Planlanan satış ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan CHP Selim Belediye Başkan Adayı Barış Koç, yürütmenin durdurulması ve ihale kararının iptali talep edildi.

Koç, 2886 sayılı kanuna göre yapılacak ilanların yapılış şekli kanunun 17'nci maddesinde açıkça belirtildiğini de vurguladı.

İhalenin ilanı:[7]

Madde 17 – İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:

1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:

a) (Değişik paragraf: 13/10/2022-7418/26 md.) İhaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan bir gazete ve bir internet haber sitesinde duyurulur.

Gazete ve internet haber sitesi ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.

b) (Değişik: 13/10/2022-7418/26 md.) Gazete çıkmayan veya internet haber sitesi yönetimi bulunmayan yerlerdeki ihalelerin ilanı, bu fıkranın (a) bendinde yer alan süreler içinde Basın İlân Kurumu İlan Portalında yayınlanır.

2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:

Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, bir internet haber sitesi ve trajı göz önüne alınarak ili Basın-İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce birer defa daha ilan edilir.

Kaynak:Hilal ÖZCAN

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler