Kocası tarafından bıçaklanan kadın: “Kadın şiddetine yeter artık”

Kocası tarafından bıçaklanan kadın: “Kadın şiddetine yeter artık”

Iğdır’da çocuklarının önünde eşi tarafından bıçaklanan G.B. yaşadığı olayı anlatarak, kadının erkeğe emanet olduğunu ve kadına yönelik şiddetinin artık bitmesini istediğini söyledi.

KARS HAKİMİYET

Iğdır 14 Kasım Mahallesi’nde ikamet eden G.B. (32), 19 Şubat’ta eşi M.B. (38), tarafından bıçakla yaralandı tedavisi için Kars’a sevk edildi. Kars'taki hastanede tedavisi devam eden Güneş Bekirke, tedavisinin tamamlanıp çocuklarıyla güvenli bir yerde yaşamayı arzu ediyor.

Kocası tarafından bıçaklanma olayını anlatan G.B., zaman zaman aralarında tartışma olduğunu, son tartışmasının ise kahvaltı üzerine gerçekleştiğini ifade ederek, "Eşim gece saat 03.00'da kalktı kahvaltı istedi, bende ‘o saate kahvaltı mı olur çocukları rahatsız etme’ dedim. Kalktı beni tehdit etti seni keseceğim, öldüreceğim diye. Kapıyı üstüme kilitledi, olay saat 07.00'a kadar içeride devam etti, çocuklarım araya girdi. Daha sonra ben kapıyı üstüne kilitledim bahçeye kaçtım, kayınpeder ve kayınım araya girdi. O da babasının evine kaçarak bıçağı aldı 3-4 defa sırtımdan vurdu, bıçak akciğerime geldi, 6 çocuk annesiyim perişan oldum.” dedi.

Kadına yönelik şiddetin bitmesini isteyen G.B., “Kadın şiddetine yeter artık, kadın erkeğe emanettir. Artık bende istemiyorum çocuklarımın psikoloji bozuldu zaten perişan oldu, adalet yerini bulsun. Devletimizden maddi ve manevi yardımcı olmasını istiyorum 6 çocuğum var, 4’ü okula gidiyor diğer ikisi daha küçük. Bugüne kadar çocuklarım için her şeye katlandım, 17 yıldır evliyiz sonuç buraya kadar geldi. Çocuklarım kendilerini param parça etti niye böyle yaptınız diye. Çocuklarım için katlandım çocuklarıma ve bana yardımcı olun. Beni bıçakladıktan sonra bana dedi ‘gidip abilerini amcalarını öldüreceğim’ can güvenliğimiz yok. Çok şiddet gördüm, 17 yıldır hep ben çalıştım çocuklarıma baktım, şimdi de ben perişan oldum, gidecek yerim ve oturacak yerim yok. Ne evim ne de yerim var.”  diye konuştu.

G.B., 6 çocuğuyla birlikte güvenli bir yerde bir tencerenin kaynayacağı yer istediğini de sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eşini bıçakla yaralayan M.B. ise, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kocasi-tarafindan-bicaklanan-kadin-“kadin-siddetine-yeter-artik”-(1).jpgkocasi-tarafindan-bicaklanan-kadin-“kadin-siddetine-yeter-artik”-(2).jpgkocasi-tarafindan-bicaklanan-kadin-“kadin-siddetine-yeter-artik”-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler