Koronavirüsü yenen Rektör Kapu anlattı! “Bana bir şey olmaz demeyin”

Koronavirüsü yenen Rektör Kapu anlattı! “Bana bir şey olmaz demeyin”

Kendisine ve eşine koronavirüs teşhisi ne konulan ve de bu hastalığı yenen Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, yaşadıklarını anlattı.

Volkan KARABAĞ

Gazetecilere koronavirüse yakalanma ve hastalığı yenme sürecini anlatan Rektör Kapu, vatandaşları da uyararak, “Bana bir şey olmaz demeyin.” dedi.

Rektör Kapu yaptığı açıklamasında, “İlk önce şunu ifade etmek isterim ki; temennim kimsenin bu hastalığa yakalanmamasıdır. Kolay bir süreç değil, çünkü kişiye bağlı etkileri mevcut. Kronik hastalığı olanlar bu hastalığı biraz daha şiddetli geçiriyor, bende sinüzit hastalığı var ve beni en çok rahatsız eden tarafı orası oldu. Doktorlarımız tabi bunu daha iyi bilir. Ama mümkün olduğu kadar herkesin hem kendini hem de başkalarını koruması, zarar vermemesi önemli.” diye konuştu.

Koronavirüse nasıl yakalandığını anlatan Rektör Kapu, “Maske, mesafe ve hijyen kuralını biz önemiyorduk, fakat dikkatli davranmıyorduk.  Bir arkadaşla karşılıklı sohbet ettik. Aramızda 2 metre mesafe vardı ancak maske yoktu ve biz ‘bir şey olmaz’ dedik. Ama bana o arkadaştan bulaştı. ‘Bana bir şey olmaz’ dememek gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Rektör Kapu, eşinin 4 gün hastanede tedavi gördüğünü de dile getirerek, “En ufak bir ihmal sonucu ben de bu hastalığa yakalandım, ancak belki benim kronik bir rahatsızlığım yoktu ama ola da bilirdi. Mesela benim eşim 4 gün hastanede tedavi altında kaldı, yani kişiden kişiye farklı etkileri olabiliyor. Onun için toplum olarak, Karslılar olarak biraz daha önerilen kurallara riayet etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hastalığı doktorların önerileriyle yendiğini kaydeden Rektör Kapu, “Karantina süresi olan 10 günü ben evde geçirdim, kitap okudum, dinlendim. Biraz da kilo aldım. Bu süreçte doktorların tüm tavsiyelerine uydum, ilaç kullandım ve sorunsuz atlattım. Bu süreçte bazı arkadaşlar zencefil, karanfil vb. klasik yöntemler de önerdiler. Önerileri doktorların gözetiminde kullandım. Çünkü bu sürecin şakaya gelecek bir tarafı yok. Tıbbın dediğini yapmamız gerekiyor, ama bazıları yapmıyor iş ilerliyor ondan sonra daha kötü duruma düşüyorlar. Bu şekilde tanıdığım birçok insanlar oldu ve maalesef bu insanlardan bazıları da vefat etti. Geleneksel yöntemleri deneyerek bu süreci atlamak istediler maalesef bu ciddi bir hata, doktorların dediğinden şaşmamak gerekiyor. Bana da önerdiler ve doktorlar ne dedilerse ben onu yaptım ve şükürler olsun ki yeniden sağlığıma kavuştum.” dedi.

Rektör Kapu, Kars’ta günlük ortalama 90 ila 115 arasında pozitif vaka olduğunu ancak dikkat edilmezse bu sürecin altından kalkılamayacak bir duruma geleceğini de sözlerine ekleyerek, “Şuan bizim Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanemizin Mikrobiyoloji Laboratuvarında gerçekleştirilen real time PCR testinde (koronavirüs testi) pozitif vaka sayısı ortalama 90 ila 115 arasında değişiyor. Bu durum çok kötü değil ama iyi değil. Dikkat edilmesi gerekiyor. İdari makamların, koymuş olduğu kurallar, önermiş olduğu durumu kabullenip ona göre kendimizi düzenlememiz gerekiyor. Aksi halde altından kalkamayacağımız süreçlere doğru gidebiliriz. Bunun için mümkün olduğu kadar hem kendimizi hem de başkasını korumamız gerekiyor. Bu anlamda gerçekten maske, mesafe ve hijyen kuralına riayet etmemiz gerekiyor. Çünkü bunlar boşuna söylenmiş şeyler değil; sonuçlarını bizzat kendim gördüm.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler