Kültür şehrinde Kültür Evi harabeye döndü!

Kültür şehrinde Kültür Evi harabeye döndü!

Zengin bir kültürel hazineye sahip ve Doğu’daki en batılı şehirlerden biri olan Kars’ta Kültür Evinin kapısına kilit vurularak çürümeye terk edilmesinin nedeni merak konusu oldu.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Yaklaşık 7 yıl önce hizmete giren tarihi bina özelliğini koruyan Kars Kültür ve Turizm Altyapı Hizmet Birliği Kültür Evi ve bahçesine üç yıldır kilit vurulmuş ve kurtarılmayı bekliyor.

Kars Öğretmen Evi yanında bulunan tarihi bina yaklaşık 4 yıl önce restore edilerek, Kars Öğretmen Evi bünyesinde çay bahçesi ve dinlenme parkı olarak işletilmek üzere hizmete sunuldu. Hemen hemen herkesin uğrak mekanı haline gelen ve içerisinde çocuk parkının da bulunduğu Kültür Evi ve bahçesi sadece iki yıl işletme görevi gördükten sonra Kars eski Valisi Günay Özdemir tarafından özel bir vakıfa verilmek üzere boşalttırıldı. Boşaltılan Kültür Evi ve bahçesi üç yıldır ne olacak sorusu ile karşı karşıya kalmış durumda.

Vali Özdemir’in tayinin çıkarak gitmesinin ardından göreve gelen Kars eski Valisi Rahmi Doğan da binanın kütüphane, bahçesinin de park alanı olarak hizmete sunulması için çalışmalar başlatılacağını söylemesi heyecan yaratmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında tarihi Kültür Evi ve bahçesinde herhangi bir çalışma yapılmadığı ve atıl durumda kaderine terk edilmiş.

Öte yandan geçmiş yıllarda Öğretmen Evi yönetimi tarafından işletilmekte olan Kültür Evi ve bahçesi Kars'ta en ilgi gören sosyal alanlardan biri idi ancak şimdi tamamen tahrip edilmiş ve atıl durumda bırakılmış.

Tarihi 5000 yıl öncesine uzanan, Doğu ile Batı arasında sınırda yer alan ve Anadolu’ya açılan bir kapı olarak görüldüğü, Urartuların, Selçukluların, Ermenilerin, Osmanlıların yaşadığı ve günümüzde yılda yaklaşık 200 bin turistin geldiği Kars’ta, Kültür Evi’nin kapalı olması vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

kultur-sehrinde-kultur-evi-harabeye-dondu!-(1).jpgkultur-sehrinde-kultur-evi-harabeye-dondu!-(2).jpgkultur-sehrinde-kultur-evi-harabeye-dondu!-(3).jpgkultur-sehrinde-kultur-evi-harabeye-dondu!-(4).jpgkultur-sehrinde-kultur-evi-harabeye-dondu!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler