Kuşoğlu “Zamanında yapılsa da yapılmasa da, Türkiye artık seçim sathına girmiştir”

Kuşoğlu “Zamanında yapılsa da yapılmasa da, Türkiye artık seçim sathına girmiştir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, 107’inci yılında Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsilen Kars’a geldi.

Tacettin DURMUŞ

Beraberinde CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Sosyal Politikalardan Sorumuşu Başkan Yardımcısı Gençay Uğraş, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eski İstanbul Milletvekili Metin Işık, CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger ve CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ile birlikte Kars’a gelen Bülent Kuşoğlu, CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, il ve ilçe teşkilat mensupları ve partililer tarafından karşılanan Kuşoğlu, gazetecilere açıklamada bulundu.

Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere Kars’a geldiklerini belirten Kuşoğlu, aynı zamanda CHP Genel Başkanı da temsil edeceklerini açıkladı.

Açıklamasında Ülkenin artık seçim sathına girdiğine işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, AK Parti iktidarının artık Türkiye’yi yönetemez olduğuna vurgu yaptı.

Bundan sonra seçimin zamanında yapılsa da, daha da önce yapılsa da Türkiye’nin her halükarda seçim safhasında olunduğunu söyleyen Kuşoğlu, “Siz de Karslılar olarak Türk Demokrasi tarihinde önemli bir yere sahipsiniz. Kars’tan daha fazla Karslı Türkiye’nin her tarafında siyasetle uğraşıyor. Türk Demokrasisine geçmişte olduğu gibi daha fazla katkılar sunuyor. Geçmişte olduğu gibi bu günde iktidar olmak için mücadele etmiyoruz. Biz bu memleketi daha iyi idare edebilirsiz, sorunlarının sıkıntılarını çözebiliriz iddiasındayız.” Dedi.

TÜRKİYE’DE BİR YÖNETİM SORUNU VAR

Türkiye’de bir yönetim sorunu olduğunun da dile getiren Kuşoğlu; “Türkiye’nin sorunu sadece bu değil. Türkiye’nin bir de Demokrasi sorunu var, Cumhuriyet sorunu var. Bunları da hep beraber çözmemiz gerekiyor. Onun için bu dönemde bizlere hep beraber büyük bir sorumluluk düşüyor. Böyle bir sorumluluğu da Karslılarla birlikte aşmamız gerekiyor. Siz demokrasi ve Cumhuriyet tecrübesine daha fazla sahip olan insanlarısınız. Genlerinizde ve DNA’sında bu tecrübeyi taşıyan insanlarsınız. Onun için sizlerin yeriniz çok daha farklıdır. Bizler iktidar olunca ne yapacağız?, Ne yapmamız lazım? Yani ‘sadece biz yönetiriz’ iddiasında bulunmakla bu iş çözülmez.

DÜNYANIN YENİDEN ŞEKİL ALDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ

Dünyanın yeniden şekil aldığı bir dönemdeyiz. Yakın zamana kadar, 90’lara kadar Amerika ile Sovyetler birer kutuptu. Ancak durum değişti. Şu anda Çin ve Amerika birer kutup olarak karşı karşıya geldiler. Bundan iki ay önce 4 bin yıllık bir uygarlığa sahip Çin, dünyaya uygarlık taşıyacağını ilan etti. Bu demektir ki Çin ‘ben her alanda iddialıyım. Savunmadan tutun da ekonomiye, kültüre, sanata kadar iddia koyuyorum” demektedir. Buna karşılık tabi ki Amerika’nın da hareketleri var. Ve Türkiye bu kapışma içerisinde önemli bir stratejik bir merkezdedir. Türkiye’nin durumu çok önemli olacaktır. Bu yapılanma içerisinde Türkiye’yi bundan sonra kimin yöneteceği, nasıl yönlendireceği, dengeleri nasıl devam ettireceği çok önemlidir. Bunları ancak bizim gibi Cumhuriyeti kuran, bir devlet tecrübesine sahip, devlet kurma tecrübesine sahip bir Cumhuriyet Halk Partisi kadrosu yapar. Biz bu Cumhuriyeti kurduk, daha sonra da çok partili döneme geçtik, demokrasiyi de bizler inşa ettik ama bundan sonrası ile ilgili olarak bu yenidünya düzeni içerisinde devamını sağlayacak olan da bizleriz.

ARTIK YÖNETEMİYORLAR

Artık yönetemiyorlar. Ekonominin dengeleri değişti. Artık tutturmaları mümkün değil. Dün gece saat yarıma kadar Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda çalıştık. Yeni kanunlar getirdiler. Hiç biri işe yaramaz ve anlamı olmayan kanunlardır. Bu kanunlardan bir tanesi de Merkez Bankasındaki yabancı ülkelerin değerlerine, paralarına, yani swaptan gelen paralara haciz getirilemez. Bunları niye getiriyorsunuz. Bunlarla Türkiye’yi mi kurtaracaksınız? Türkiye’nin derdi ve sıkıntısı çok fazla açıklamasını bize yapamıyorlar. Oradan buradan getirdikleri geri vermeleri gereken paraları haczedilmez diye kanun çıkartarak ki; bu bizim mahkemelerimizin kararıyla da olmaz. Uluslar arası mahremlerin kararlarıyla yapılması gereken işlerdir. Onlarla ilgili saçma sapan kanunlar getiriyorlar.

SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEK BİR DEVLET FABRİKASI AÇMIŞLIĞI YOKTUR

Gerçekten artık iktidar yönetir olmaktan çıkmıştır. Memlekette bol para varken, dünya bol para varken, sıfır faiz imkanı varken aldılar, borçlandılar. Türkiye Cumhuriyet tarihinde bunların 19 yıllık iktidarları boyunca 80 yıldır borçlanmadığı kadar borçlandı. Gelinen noktada artık borçlanamıyorlar. Üretemediler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir devlet fabrikası açmışlığı yoktur. Satmışlığı vardır. 61 milyar dolarlık devlete ait tesisleri, fabrikaları satılar. Fabrika demek üretim demektir, istihdam, ihracat, bolluk, zenginlik demektir. “dedi.

“TIKANDI KALDI TÜRKİYE”

Yeşilçam filmlerinde bile Hulusi Kentmen, zenginliğin simgesiydi. Hulusi Kentmen neydi? Fabrikatördü. Müteahhit değildi, üretirdi. Türkiye üretir olmaktan çıktı. Üretmeyen, sadece borçla geçinen, ithalat yapan, ithalatı ihracatının çok üstünde olan, bütçe açığı veren bir ülke olduk. Tıkandık, artık kimse borç vermiyor. Verirlerse de çok yüksek faizlerle veriyorlar. Tıkandı kaldı Türkiye. İşsizlik had safhada, para yok, döviz yok.

“BİZ YÖNETECEĞİZ”

Bu memleketi biz yöneteceğiz. İlk seçimlerde biz yöneteceğiz. Biz bu ülkeyi yöneteceğiz. Buna da hazır olmamız lazım. Bu hazırlık da hep beraber olur. Bizler Genel Merkez’de bu hazırlık içindeyiz. Türkiye çok sıkıntılıdır artık, normal bir ülke durumunda değildir. Hızlı bir şekilde eski durumuna getirilmesi gerekiyor. Yaylalarımız boş, fabrikalarımız yok. Çocuklarımız gelecekten umutlu değil. Okuyan, dil öğrenen, yurt dışında çalışabilecek olan yurt dışına gidiyor. Kimse buralarda kalmak istemiyor. Gençlerimiz kalmak istemiyor.

İşimiz gerçekten zordur. Neredeyse ikinci bir kurtuluş mücadelesi vermek durumundayız hep beraber. Bunu başarmak zorundayız. Ama bunu başarırken de bu mücadele içerisinde olurken de sizlere Karslılıara çok büyük ihtiyaç var.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler