Mavi kablonun gizemi çözüldü!

Mavi kablonun gizemi çözüldü!

Kars’ın en işlek caddesi olan Faikbey Caddesi kaldırımının üstünden geçen ve büyük merak konusu olan mavi kablonun akıbeti belli oldu.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Geçtiğimiz aylarda Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinden kaldırım ve yolu kazarak yer altından getirilen ancak Faikbey Caddesinde ise kaldırım üstünden getirilen mavi kablo, çevreden geçen vatandaşların merak konusu olmuştu. Haber merkezimize gelen telefonlar ve mesajlar doğrultusunda çevredeki vatandaşlar tarafından edinilen bilgilere göre; “Bu mavi kablo bu cadde üzerinde açılan bir işyerinin elektrik kablosu. Buradaki trafonun voltajı düşük geldiğinden ARAS EDAŞ, bu işyerine elektrik verebilmek için Endüstri Meslek Lisesinin arkasındaki trafondan kablo çekti.” dediler.

Bazı vatandaşlar kablonun güvenlik açısından tehlike arz edeceğini söyleyerek, “Bu kablo güvenlik açısından da özellikle çocukların, engelliler ve yaşlıların yürümesi açısından da büyük engel taşıyor. Yaklaşık 1,5-2 aydır burada bulunan elektrik kablosunun yetkililerce yer altına alınmasını istiyoruz.” ifadesini kullandılar.

ARAS EDAŞ yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre; mavi kablonun özel bir firmaya ait olduğu, şahsın özel izinle kendisinin kabloyu çektiği, ancak Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinden Belediye izniyle yer altına alınan kablonun Faikbey Caddesinde Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü kazı izni vermediği,  kablonun kaldırımın üstünden geçirilmek zorunda kaldığı öğrenildi.

mavi-kablonun-akibeti-belli-oldu!-(1).jpgmavi-kablonun-akibeti-belli-oldu!-(2).jpgmavi-kablonun-akibeti-belli-oldu!-(3).jpgmavi-kablonun-akibeti-belli-oldu!-(4).jpgmavi-kablonun-akibeti-belli-oldu!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler