Meteorolojik uyarı!

Meteorolojik uyarı!

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Kars il genelinde bugün ve yarın havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KARS HAKİMİYET

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği Kars’ta, rüzgar Güneyli yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (70-100 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilerinin kuvvetli rüzgâr uyarısı yaptığı bölgemiz genelinde; şiddetli rüzgarın kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde  (70-100 km/sa.) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli rüzgar ve tipi nedeniyle özellikle ulaşımda aksaklıklarının oluşacağı da belirtilerek, olası tipi, çatı uçması, direklerin devrilmesi, soba gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara kara dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de vatandaşlara duyuruldu. 

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Öte yandan Kars Valiliği soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların alması gereken tedbirleri sıralandı. 

Yapılan açıklamada; “İlimizde kış mevsimi ile birlikte vatandaşlarımızın soba ve diğer yakıcılardan kaynaklanan zehirlenme ve yangınlara karşı korunması, can ve mal kayıplarının önlenmesi açısından sobaların kullanılmasında bir takım tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle; ilimizde zorlu geçen kış mevsiminde vatandaşlarımızın;

Evlerini ve ailelerini güvenli tutmak için bacalarını düzenli olarak temizletmeleri, 

Standartlara uygun, üstten yakmalı soba kullanımına özen göstermeleri, 

Sobalarını tekniğine uygun kurmaları, 

Standartlara uygun kömür kullanmaları gerekmektedir.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler