MHP’li başkandan ilginç açıklamalar!

MHP’li başkandan ilginç açıklamalar!

Aşure için Kars’a geldiklerini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “İl Teşkilatımızla bugün bir araya geldik. Yarın Aşure Gününe katılacağız ve sonrasında Ankara’ya geri döneceğiz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars’a geliş nedenini açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını alan Yıldırım, “Biz buraya ne Belediye Başkan adayını tespite geldik ne de teşkilatı teftişe geldik. Geliş nedenim yarın ki Aşure günü. Bu hususta teşkilatımızla bir problemimiz yok. Biz bugün il başkanımızla beraber Kars’ı da bu anlamda yaya olarak gezdik.” ifadesini kullandı.

Yıldırım, Kars Belediyesi ile ilgili süreci Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezin değerlendirdiğini şuan ki Belediye Başkanının Milliyetçi Hareket Partisiyle herhangi bir bağı ve ilişiği kalmadığını söyledi.

“Ortak seçim görünüyor, bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Yıldırım, “Bugüne kadar Genel Başkanımızın iki defa Türkiye gündemine ilişkin açıklamaları oldu ve bir de bizim Kızılcahamam’daki yaptığımız açıklamalar Türkiye kamuoyuna oturdu. Bununla ilgili bizim kamuoyuna söylediğimiz öncelikle Türkiye’de 30 büyükşehirde Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanlığı Sistemine ters düşecek şekilde yerel seçimlerin sonuçlanmaması için elinden geleni yapacaktır. Yani bu hususta bir işbirliği söz konusu olacaktır. Bu iş birliğinin şekli şemalı önümüzdeki günlerde liderler önümüzdeki günlerde muhtemelen bir araya gelecektir. Her iki partinin de yerel yönetimden sorumlu genel başkan yardımcıları muhtemelen bir araya gelecektir. Bu işin şeklini şemalını çizeceklerdir. Bir uzlaşma sağlanacağı umudundayız, görüşündeyiz, kanaatindeyiz ve arzusundayız.” yanıtını verdi.

“Aday belirleme çalışması için burada olmadığınızı söylüyorsunuz ama yolsuzluk iddiası ile partinizden ihraç ettiğiniz Kars Belediye Başkanının Mart 2019 yerel seçiminde başka bir aday göstermenize engel olacak mı?” sorusuna da Yıldırım, “Yok, öyle bir şey yok. Şuanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin böyle bir programı yok. Biz önümüzde aday belirlemenin kriterlerini bellidir, Milliyetçi Hareket Partisi burada adayını belirleyecektir, o adayıyla yola çıkacaktır.” yanıtını verdi.

“Kars Belediye Başkanı ihraç edildikten sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 tane müfettiş Kars Belediye Başkanlığına getirildi ve yolsuzluk ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmadı, bunu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusuna da Yıldırım, “Şimdi o tarafını bizim çok bildiğimiz yok. Yani benim bilgim de yok. Müfettişlerin raporunu da okumadım, görmedim de, duymadım da. Ama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ihraç edilmesini istemiş, kamuoyuna intikal eden bazı hadiselerden dolayı, yolsuzluklardan dolayı, bir şey vardır; ‘şüyuu vukuundan beterdir’ derler. Burada şüyuu vukuundan beter bir durum olmuştur, Milliyetçi Hareket Partisi tavrını koymuştur. Bu tavırda bir esneme, geri adım atma veya vazgeçme söz konusu değildir. Dolayısıyla da önümüzdeki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Kars’ta kendi adayını belirler, yola çıkar. Genel durumda da bir ittifakı arzu ediyoruz, ittifak ile ilgili gerekli mesajlar verilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu hususta gerekli açıklamaları yaptı, siz de bunu takip ediyorsunuz. Önümüzdeki günlerde liderler arasında bir görüşme olur ve bunun çerçevesi çizilir.” yanıtını verdi.

İttifakta da ‘mevcut olan MHP’li Belediye Başkanları mevcut kalacak, diğer belediyelerde AK Parti’ye destek sağlanacak’ Kars’ta 2 belediye MHP’nin idi, biri Kars’tı diğeri Kağızman’dı, Kars ihraç edildi Kağızman devam ediyor. Bu uygulama hayata geçirilirse Kağızman Belediyesi MHP’de kalacaksa Kars Belediyesi için AK Parti’yi mi destekleyeceksiniz?” soruna da Yıldırım, “Kars MHP’nin. Biz Belediye Başkanını yolsuzluktan ihraç ettik ama Belediyeyi 2014 yılında aldık. Bu hususta bizim 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazandığı yüz yetmiş küsur Belediye var. Bizim bu yüz yetmiş küsur belediyeden esnememiz veya bunları bırakmamız, terk etmemiz söz konusu değil. Bunların içerisinde istifa eden oldu, başka partiye geçen oldu ama bizim baz aldığımız nokta 2014. Yani 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi kazandığı belediyeler, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kırmızı beyaz çizgisinde durmaktadır.” yanıtını verdi.

“Yerel seçimde bir ittifak olursa Kars Belediyesi MHP’den mi olacak?” sorusuna da Yıldırım, “Tabi. Yani Kars MHP’dedir. İttifak olursa Iğdır’da ne olacaktır? Oraya bakmak lazım. Önemli olan Iğdır nasıl etkilenecektir? Çanakkale nasıl etkilenecektir? Eskişehir nasıl etkilenecektir? İşte ittifakın arzusu o. Bizim Kars Belediye Başkanlığı bizde efendim Milliyetçi Hareket Partisi ihraç etti Kars’tan vazgeçtiğimiz gibi bir anlam çıkmasın. Biz Kars’tan vazgeçmedik, Allah nasip ederse 31 Mart 2019 tarihinde Kars’ı tekrar Milliyetçi Hareket Partisiyle alacağız. İyi de hizmet etmeğe Allah seçilen Belediye Başkanına nasip eder.” yanıtını verdi.

İl Başkanı Yaver Özcan’da Kars’ta yarın gerçekleşecek olan Aşure Gününe Milliyetçi Hareket Partisinin bir divan üyesiyle temsil edildiğini söyleyerek, “Yerel seçimlerde malumunuz yaklaşıyor, bu vesileyle herkeste yani siyaset düşünenler, adaylık düşünenler de bir heyecan oluşuyor. Aday belirleme konusu henüz gündemde yok ama ilerleyen zamanlarda bu belli olacaktır. Genel Başkan Yardımcımızın da buyurduğu gibi Kars Milliyetçi Hareket Partisinin kazandığı bir Belediye. 2014 yılında bütün olumsuzluklara rağmen Milliyeti Hareket Partisi kazanmıştır. Şuan ki Belediye Başkanımız bağımsız bir Belediye Başkanı biz yeni bir aday belirleyerek, yeni bir heyecanla, yeni bir ekiple, yeni bir ruhla inşallah yerel seçimlerde yine iddialı bir şekilde Kars Belediyesine talip olacağız. Allah’ta nasip edecek inşallah kazanacağız.” ifadesini kullandı.

mhp’li-baskandan-ilginc-aciklamalar!-(1).jpgmhp’li-baskandan-ilginc-aciklamalar!-(3).jpgmhp’li-baskandan-ilginc-aciklamalar!-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler