Millet Bahçesinin merdivenleri yeniden yapılıyor

Millet Bahçesinin merdivenleri yeniden yapılıyor

Kars Belediye Başkanlığı tarafından tam anlamıyla faaliyet geçirilerek halkın hizmetine açılan Millet Bahçesinin merdivenleri sökülerek yeniden yapılıyor.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Yusuf Paşa ile Sukapı mahallerini birbirine bağlayan tarihi Demir Köprünün onarımı kapsamında yapılan merdivenlerin tarihi dokuya uygun olarak inşa edildiği öğrenildi.

Kars Belediye Başkanlığı tarafından yeniden canlandırılan ve halkın yoğun olarak akın ettiği Millet Bahçesinin iki giriş ve çıkış kapısından biri olan merdivenlerin, yüklenici firma tarafından bir hafta içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre hizmet veremeyecek kadar bozulan merdivenleri oluşturan tarihi değeri olan taşlar söküldükten sonra yeniden eski haline uygun bir şekilde yapılacak.

Öte yandan Kars’ın simgelerinden biri olan yıllarca bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle zamana yorgun düşen Karyolaları Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bulunan Demir Köprü, restore edilmesi nedeniyle uzun zaman yaya trafiğine kapalı tutuldu.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğünce 31 Mayıs 2017 tarihinde başlayan restorasyon çalışmalarında son gelindi. Yaklaşık 20 yıl öncede yine aynı nedenlerle araç trafiğine kapatılan ve zemini ahşap, diğer bütün bölümleri ise demirden inşa edilmiş olan köprünün restore edilmesi her iki mahalle sakinleri ile Karslılar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Tarihi Demir Köprünün Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Beylerbeyi Sarayı, hamamlar gibi tarihi ve kültür varlıkların restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile Kars’ın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartıyor.

millet-bahcesinin-merdivenleri-yeniden-yapiliyor-(6).jpgmillet-bahcesinin-merdivenleri-yeniden-yapiliyor-(5).jpgmillet-bahcesinin-merdivenleri-yeniden-yapiliyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler