Milletvekili Alp, CHP adına konuştu

Milletvekili Alp, CHP adına konuştu

CHP Kars Milletvekili Av. İnan Akgün Alp : “Siz emperyalist şirketlerin yerli işbirlikçilerini bünyesinde barındıran bir partisiniz"

Saadet Partisi Grubu tarafından, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaşanan sorunların araştırılması talebiyle verilen grup önerisi üzerine CHP adına konuşan Alp, 28 Şubat 1947'de doğan Deniz Gezmiş'i doğum yıldönümünde "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın, halkların kardeşliği!" diyerek andı. "Deniz Gezmiş bizlere 'Yaşasın, tam bağımsız Türkiye!' dedi ama siz bizim yer altı kaynaklarımızı emperyalist devletlere ve çok uluslu şirketlere peşkeş çektiniz" diye sözlerine devam eden Alp, CHP'nin 2019 yılında İliç'teki maden ocağında yaptığı incelemeler sonucu ortaya koyduğu raporu hatırlattı.

İLİÇ KÖYLÜLERİNİN DAVA HAKLARI “YEM DESTEĞİ” KARŞILIĞINDA YASAKLANMIŞ !

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, "İliç'te Ekonomik Yer Değiştirme ve Geçim Kaynaklarını Destekleme protokolünde, protokol kapsamında madenci firma tarafından protokolün imzalanma tarihi olan 2016 tarihinde Erzincan ili İliç ilçesi sınırlarında ikamet edenlere ne verilmiş biliyor musunuz? 40 bin liraya yakacak yardımı, 50 bin lira hayvancılık desteği, 40 bin lira yem desteği olmak üzere 130 bin lira çiftçilere para dağıtılmış. Ne karşılığında biliyor musunuz? Protokolden okuyorum: Destek alan köy sakinlerinin hâli hazırda çalışan ve ileriki süreçlerde çalışacak olan Anagold ve Alecer Gold firmalarının ortak olduğu grup ve bağlı şirketlerin sürdürdüğü ve sürdüreceği madencilikle bağlantılı projelere onay vermeleri, yardım alanların gerçek bir hak ihlali dışında hiçbir bir türlü özel, idari ve adli bir başvuruda bulunmaları o protokolle verilen 130 bin lira karşılığında yasaklanmış" dedi.

"MURAT KURUM BU KAZANIN BİZZAT SORUMLUSU"

CHP'li Alp, "Buradan İstanbul'daki Erzincan İliçli hemşehrilerime de bir çağrıda bulunuyorum. Bu şirketin ÇED raporuna imza veren ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olan Murat Kurum bu maden şirketinde yaşanan kazanın sorumlusudur ve İstanbul halkına Murat Kurum’a oy vermemeleri çağrısında bulunuyorum" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Volkan Güngör

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler