Milletvekili Alp: "Kayyumlar Kars Belediyesini Ne Kadar Borçla Devraldı, Ne Kadar Borçla Devretti?"

Milletvekili Alp: "Kayyumlar Kars Belediyesini Ne Kadar Borçla Devraldı, Ne Kadar Borçla Devretti?"

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp : "Kars halkının haklarını ve şehrin kaynaklarını koruyacağız ve savunacağız” dedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Kars Belediyesi’nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre borçlarını sordu. Alp, “Kars Belediyesi ne kadar borçlu? Kayyumlar Kars Belediyesini ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti?” dedi

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Alp, soru önergesinde “Kars ili genelinde belediye hizmetlerinde önemli aksaklıklar olduğu görülmektedir. Alt ve üst yapı eksiklikleri nedeniyle yurttaşlarımız günlük yaşantılarında önemli sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların temel nedeninin belediye bütçesinin planlı ve doğru bir şekilde kullanılmaması olduğu düşünülmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle, CHP’li Alp’in yönelttiği sorular şöyle:

1- Kars Belediyesinin 2019 ila 2024 yıllarına ilişkin bütçe gelir ve giderleri ile borçlanmalarının yıllar itibarı ile tutarları ne kadardır?

2- 31 Mart 2019 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?

3- 31 Mart 2024 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?

ALP: KARS HALKININ HAKLARINI, ŞEHRİMİZİN KAYNAKLARINI KORYACAĞIZ VE SAVUNACAĞIZ

CHP’li Alp yaptığı açıklamada, “Kars Belediyesi ne kadar borçlu? Kayyumlar Kars Belediyesini ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti? Kars halkının haklarını ve şehrin kaynaklarını koruyacağız ve savunacağız” dedi.

Kaynak:Volkan Güngör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler