Miniklerin gazetecilik heyecanı nefesleri kesti

Miniklerin gazetecilik heyecanı nefesleri kesti

Kars’ta Nefes Anaokulunda öğrenim gören Papatya, Kar Taneleri, Sevgi, Minik Dahiler ve Bilginler Sınıfı çocukları heyecanla gazeteciler gününü kutladı.

Volkan KARABAĞ

Nefes Anaokulu öğrencileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, gazetecilik mesleğini gazeteciden dinledi. Anaokulunun öğretmeleri, gazeteci Tacettin Durmuş’u okullarına davet ederek, öğrencilere gazetecilik mesleğini anlatması için program düzenledi.

Okulun öğrencilerinden Fatma Cemre Bayramoğlu ve Elif Rüya Taşdemir, okulda miniklerle bir araya gelen gazeteci Durmuş ile röportaj yaptılar. Öğretmenleri Canan Altay Çelik ve Ezgi Nebioğlu eşliğinde okula giden Durmuş ile birlikte basın mensubu ve kameraman olarak röportaj yapan Fatma Cemre Bayramoğlu ve Elif Rüya Taşdemir merak ettiklerini sordular.

Röportajın ardından diğer öğrencilerle bir araya gelen Gazeteci Tacettin Durmuş, müzik öğretmenleri Ercan Kaya eşliğinde ‘Yaz gazeteci yaz’ türküsü ile karşılandı. Miniklere gazeteciliği anlatan Durmuş, ardından da yanında götürdüğü fotoğraf makinesi ile nasıl fotoğraf çektirdiğini anlattı ve tüm miniklere biri birlerinin fotoğraflarını çekmesini istedi. Bunun üzerine salonu dolduran tüm minikler profesyonel fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek için yarışa girdiler.

Eğlenceli ve neşeli bir şekilde biraz olsun gazeteciliği tanıyan ve fotoğraf çekmeyi öğrenen minikler, hoş vakitler geçirdi. Etkinlik sonrası okulun öğrencilerinden Mira Elçin Kondakçı ve Emre Çiçek gazeteci Durmuş’a arkadaşları adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında hazırladıkları ve üzerinde 10 Ocak Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun’ tabloyu hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler