Muhtarlık koltuğuna kurulmaya değil, gönüllerinizde taht kurmaya geliyorum

Muhtarlık koltuğuna kurulmaya değil, gönüllerinizde taht kurmaya geliyorum

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi, Yeni Mahalle Muhtar Adaylığını açıklayan Bahattin Daşdelen, “Gelin el ele verelim, mahallemizi birlikte yönetelim” dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi, Yeni Mahalle Muhtar Adaylığını açıklayan Bahattin Daşdelen, “Gelin el ele verelim, mahallemizi birlikte yönetelim” dedi.

Kars merkez yeni mahallede Efe Matbaası işletmecisi olan Gazeteci Bahattin Daşdelen, ‘Yeni Mahalle için değişim zamanı, genç ve yeni yüz, yeni vizyon, çalışkan, içinizden biri’ sloganıyla Kars Merkez Yeni Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

Niçin aday olduğunu da açıklayan Daşdelen, “Doğup büyüdüğüm mahallemin sorunlarını çok iyi biliyorum. Uzun zamandır mahallede yaşanan sorunları yakından takip ediyorum. Aday olma nedenim de bu sorunların yıllardır çözülmemiş olmasıdır. Muhtarlık, sadece maaş alınabilecek bir kurum ve evrak veren bir iş tanımından ibaret olarak görülmüştür. Ben bu algıyı ve tanımı tamamen değiştireceğime inanıyorum” dedi.

MUHTARLIK KOLTUĞUNA KURULMAYA DEĞİL GÖNÜLLERİNİZDE TAHT KURMAYA GELİYORUM

Daşdelen, “Muhtarlık koltuğuna kurulmaya değil, gönüllerinizde taht kurmaya geliyorum. Aslanlar gibi geliyorum, geliyoruz! Mahallemizi güzel günlere taşımak için, Mahallemizde en küçük birim olan aileden başlayarak sevgiyi anlamlandırmak, tekrar kocaman bir aile olmak için geliyorum, geliyoruz. Yanımızda olan tüm dostlar iyi ki varsınız” diye konuştu.

Gelin el ele verelim, mahallemizi birlikte yönetelim diyoruz diyen Daşdelen, “Muhtar seçildiğim ilk günden itibaren Azalarım, Mahalle sakinleri, Merkezi ve Yerel Yönetimlerin ilgili birimleriyle birlikte, tespit ettiğimiz her ihtiyaca karşılık vermek amacıyla, gece gündüz çalışmalar yürütüp mahallemizin refah seviyesini yükseltecek kazanımlar elde edeceğiz. Mahalle sakinlerimizin de yönetime dahil olup, bu gelişimde önemli rol oynamasını ve bu mahallenin asıl sahipleri olarak, sizlerin de söz sahibi olması gerektiğini her zaman savunduk ve savunacağız. Bu vesile ile yerel yönetimlerin en temel kilometre taşı olan Mahalle Muhtarlıklarının önemini bilerek, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel ve Mahalli İdareler Seçimlerinde, ben ve azalarım, Yeni Mahalle Muhtarlığına adaylığımızı açıklıyoruz. Bu yolda, siz değerli Yeni Mahalle sakinlerinin oylarına talip olduğumuzu belirtiyor, gelin el ele verelim, mahallemizi birlikte yönetelim diyoruz.” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI BİLİYORUM, ÇÖZÜM İÇİN ADAYIM

Mahallemizi gezmeye, mahalle sakinlerimize aday olduğumuzu bildirmeye başladık diyen Daşdelen, şunları kaydetti: “Mahallemizin yüzde 90’ı bizi tanır ve yakinen bilir. Bilmediğimiz yada tanışmadığımız mahalle sakinlerimize de ziyaretlerimiz başladı. En kısa zamanda tüm mahalle sakinlerimizin kapısını çalacağız. İşimiz gereği zaten mahalle sakinleriyle sürekli iç içeyiz. Bu sayede hem vatandaşın hem de mahallemizin genel olarak dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını ve bunların çözümüne gidecek yolları çok iyi biliyorum. Bu sıkıntılardan birkaç örnek vereyim, Kars Belediyesi tarafından mahalledeki çocuklar için hayata geçirilen ve oldukça beğenilen Mert Aydın Parkı akşam olunca mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geliyor. Hava karmasıyla birlikte aydınlatması olmayan çocuk parkına alkol alan şahısların adeta akın ettiğini belirten mahalle sakinleri parkın aydınlatılmasını istiyor. Gündüz çocuklarımız bu parkta huzur içinde oynuyor. Ama akşam olunca bu park mahallelinin kabusu oluyor. Parkta alkol alanlar nara atıyor, bazen kavga ediyor, bazen küfür ediyorlar. Mert Aydın Parkının aydınlatma sıkıntısının giderilmesi ve bu bölgede yaşayan insanlarımızın daha huzurlu olması ve kendilerini güvende hissetmeleri için bu bölgeye güvenlik amaçlı bir mobese kamerası konulması için gerekli yerlerle görüşmelerimizi yaparak bu sıkıntıları çözeceğiz. Mahalle sakinleri aileleriyle birlikte akşam olunca da bu parkta oturup, huzur içerisinde çaylarını yudumlayacaklar. Mahallemiz insanının mutluluğu ve huzurunu sağlamak bizim en büyük gayemiz olacak. Mahallemizin İbrahim Kuytul Sokak ve Kazak Sokakta yol ve kaldırım sıkıntısını da inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Mahallemizin önemli bir diğer sıkıntısı da, Tren hattı boyunca Ziya Gökalp Ortaokuluna giden yolun kaldırımının olmaması. Çocuklarımız bu kaldırımı bulunmayan yoldan her gün okullarına gidip geliyor. Çocukların bu tehlikeli yolculuğu ailelerini çok tedirgin ediyor. Bu yolun gerekirse tek yön yapılarak ihtiyaç duyulan kaldırım çalışmalarının yapılması içinde gerekli yerlerle görüşerek mahallemizin bu sıkıntısını da inşallah biz çözeceğiz.”

f542b49d-9f48-440e-8d1d-cf2f07bcca3c.jpeg

Kaynak:Ata Gence TAN

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler