Nezahat nine: “Hakkımızı istiyoruz”

Nezahat nine: “Hakkımızı istiyoruz”

Dağpınar’da belediye önünden ayrılmayanlar arasındaki 80 yaşındaki Nezahat Erkmen, “Hakkımızı istiyoruz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar belde halkı belediye eşbaşkanı olarak seçtikleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Abubekir Erkmen’e Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) ihraç olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbata verilmemesini protesto ediyor. Belde halkı 3 gündür gece gündüz nöbet tutuyor. Eylemcilerden biri de 80 yaşındaki Nezahat Erkmen adlı nine.

Eylemin en ön saflarında yer alan Erkmen, üç gündür eylemin yapıldığı belediye binası önünden ayrılmıyor. Erkmen yaptığı konuşmada, “Biz 3 ay boyunca uyumadan, yemeden, içmeden bu seçimler için çalıştık ve 300 oy farkla kazandık. Bizim kazandığımız belediyeyi elimizden aldılar. Ben de yaşlı bir kadın olarak burada nöbet tutuyorum ve sonuna kadar da burada nöbette kalacağım, gitmeyeceğim. Gerekirse kendimi yakacağım. Ben belediye önünden gitmeyeceğim. Aç ve susuz bir şekilde eylemime devam edeceğim. Ben üç gündür buradayım.” dedi.  

Seçimin yenilenmesini isteyen Erkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hakkımızın verilmesini istiyoruz. İstemiyorlarsa seçimi yenilesinler seçime gidelim. Biz 300 oy daha fazla alarak kazanmışız. Namusumuz, haysiyetimiz, şerefimiz için oy verdik ve oy veren biri olarak seçimin yenilenmesini istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler