O kablo aylar sonra yeraltına alındı

O kablo aylar sonra yeraltına alındı

Kars’ın en işlek ve kalabalık Faikbey Caddesi üzerinde aylardır yılın gibi kıvrılan mavi elektrik kablosu, nihayet yer altına alındı.

KARS HAVADİS

Geçtiğimiz aylarda Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinden kaldırım ve yolu kazarak yer altından getirilen ancak Faikbey Caddesinde ise kaldırım üstünden getirilen mavi kablo, çevreden geçen vatandaşlar tarafından merakla izlenmişti.

Cadde üzerinde açılına bir işyerine elektrik sağlamak için çekilen kablonun yer altına alınması için Karayolların izin çıkmadığı için Kars Belediyesi ve ARAS EDAŞ yetkileri de bu nedenle sorunun bir türlü ortadan kaldırılamadığını dile getirmişlerdi.

ARAS EDAŞ yetkililerinden edinilen bilgilere göre; mavi kablonun özel bir firmaya ait olduğu, şahsın özel izinle kendisinin kabloyu çektiği, ancak Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinden Belediye izniyle yer altına alınan kablonun Faikbey Caddesinde Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü kazı izni vermediği,  kablonun kaldırımın üstünden geçirilmek zorunda kaldığı öğrenildi. Kablonun bir türlü yer altına alınmaması yerel basında da sık sık gündeme gelmesinin ardından nihayet, ilgililer aylardır cadde üzerinde bırakılan mavi kabloyu dün itibariyle yer altına almayı başardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler