‘Okul Polisi ve Özel Güvenlik’ Uygulaması İle Öğrenciler Daha Güvende

‘Okul Polisi ve Özel Güvenlik’ Uygulaması İle Öğrenciler Daha Güvende

Kars’ta, ‘Okul Polisi ve Özel Güvenlik’ uygulaması ile öğrenciler okul giriş ve çıkışlarında huzur içerisinde eğitim ve öğretim hayatlarına devam ediyorlar.

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda başlatılan, okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu/önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin işbirliği protokolü kapsamında Kars’ta ‘Okul Polisi’ uygulaması ile okul önleri çok daha güvenli ve huzurlu hale geldi. Öte yandan Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü kapsamında okullarda uygulanmaya başlayan özel güvenlikçi uygulaması veliler ve eğitimciler tarafından sevinçle karşılanıyor.

VELİLER OLDUKÇA MEMNUN

‘Okul Polisi ve Özel Güvenlik’ uygulamasının takdire şayan bir program olduğunu ifade eden veliler, “Okullarda ‘Okul Polisi’ uygulamasının yanında özel güvenlik personelinin görevlendirilmesine ilişkin program bizi çok sevindirdi. Artık çocuğumuz okula giderken gözümüz arkada kalmayacak. Okullar daha güvenli hale geldi. Öğrenciler artık güvenli ortamda eğitim görecek. Kötü niyetli kişiler okul çevresinde rahat dolaşamayacak. Okul Polisi ve Özel güvenlik uygulaması gerek okulun ve öğrencilerin güvenliği gerekse velilerin evlatlarını okullara güvenle gönderebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Biz veliler bu durumdan oldukça memnunuz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları açısından hayata geçirilen Okul Polisi ve okullarda özel güvenlik uygulaması çok önemli. Böylelikle okullar ve çevresi daha güvenli hale gelecek. Öğrenciler okulda güvende olacağı gibi, biz velilerin de bir takım endişeleri giderilmiş olacak. Çünkü söz konusu olan bizim çocuklarımızdır, gelecek nesillerimizdir. Çocuklarımızın daha güvende olduklarını hissediyoruz. Bu projeyle okulun güvenliğini üstlenmiş Okul Polisi ve Özel güvenlikçiler okul içerisinde ve okul çevresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev yapıyorlar. Uygulamanın yararlı olduğunu düşünüyoruz. Çevredeki kötü niyetli insanlar da okulun polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından korunduğunu bildikleri için psikolojik olarak etkileniyor. Okulda görev yapan polis ve özel güvenlik görevlisi var dememiz bile yetiyor. Böylelikle yaşanması muhtemel birçok olumsuzluğun önüne geçiliyor. Bu uygulamayı sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştular.

‘okul-polisi-ve-ozel-guvenlik’-uygulamasi-ile-ogrenciler-daha-guvende-(1).jpg‘okul-polisi-ve-ozel-guvenlik’-uygulamasi-ile-ogrenciler-daha-guvende-(2).jpg‘okul-polisi-ve-ozel-guvenlik’-uygulamasi-ile-ogrenciler-daha-guvende-(3).jpg‘okul-polisi-ve-ozel-guvenlik’-uygulamasi-ile-ogrenciler-daha-guvende-(4).jpg‘okul-polisi-ve-ozel-guvenlik’-uygulamasi-ile-ogrenciler-daha-guvende-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler