Ölçeklendirilmiş biblolar Kars’ı tanıtıyor

Ölçeklendirilmiş biblolar Kars’ı tanıtıyor

Kars Belediyesi, Namık Kemal Toplum merkezinde üretilen tarihi ve turistlik yerlerini tanıtan ölçeklendirilmiş biblolar ili tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

KARS HAKİMİYET

Aynı zamanda satışı yapılarak belediyenin bütçesine katkı sunan bibloların çeşidi her geçen gün artıyor. Burada Çoban Heykeltraş Metin Doğrukartal koordinasyonundaki atölyede, bir birinden özgün sanat eserleri üretiliyor.

Kars’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin olduğu ve satışı yapılan eserler arasında Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, Ani Ören Yeri kiliseleri, Sarıkamış Şehitleri, Tarihi Taş Köprü, Evliya Camii, Tarihi Hamamlar, gibi birçok tarihi yerlerin bibloları bulunuyor. Orijinalleriyle birebir aynı olan bu biblolar vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Bibloları satın alan vatandaşlar, hediye olarak eş ve dostlarını da sevindiriyor. Kars belediyesi bu biblo satışlarıyla belediyenin bütçesine katkısının daha da artması planlıyor. Belediye personel tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Serhat Şehrimizdeki tarihi yapıların birebir aynı olan, ölçeklendirilmiş el emeği bibloları satışının Namık Kemal Evi’nde yapıldığı bildirildi.

olceklendirilmis-biblolar-kars’i-tanitiyor-(7).jpgolceklendirilmis-biblolar-kars’i-tanitiyor-(6).jpgolceklendirilmis-biblolar-kars’i-tanitiyor-(5).jpgolceklendirilmis-biblolar-kars’i-tanitiyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler