Özer: “Tedirgin olmayalım, fakat tedbiri de elden bırakmayalım”

Özer: “Tedirgin olmayalım, fakat tedbiri de elden bırakmayalım”

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının elbirliği ile aşılacağını söyledi.

KARS HAKİMİYET

Sürecin sağlıklı işlemesi için tedbirlere duyarlı olarak uymamız gerektiğini anımsatan Özer, “Elbette bu hijyenik tedbirler sadece bu süreçte değil, hayat boyu dikkat etmemiz gereken hususlardır. Bizler toplum olarak buna zaten alışık ve duyarlıyız ve kısa süre içerisinde de bunu ülkemizden defedeceğiz.” dedi.

Alınan tedbirlerin esnafın moralini bozmaması gerektiğini kaydeden Özer, “Kars esnafımız alınan tedbirler neticesinde morallerini bozmaları gerekir, bu işletme kapama süreci kendi yararlarına çevre bilir tadilat, tamirat, bakım ve onarım gibi durumlara girebilir. Bu ve benzeri hastalık ve savaşları bizler toplum olarak ancak ve ancak moral ve motivasyonumuzu yüksek tutarsak başarabilir ve üstesinden gelebiliriz. Sağlık Bakanlığı bu süreci çok başarılı yürütüyor. Umut ediyoruz ki diğer ilgili bakanlıklarımız bu işletme kapama sürecinde gerek esnafımıza gerek iş verenlerimize gerekse de sektör çalışanlarına yönelik bir kriz önlemi alarak, esnaf ödemeleri, çek ertelemeleri, SGK ve vergi, banka kredileri, kira  gibi işveren ve çalışanlarımızın da önlemini alıp daha da güzel bir sürece gireceği inancı içerisindeyiz. Bu nedenle alınan tedbirler esnafımızın moralini bozmasın, daha da güzel, daha da yaşanabilir ve sürdürülebilir bir turizm için önlem şart.” diye konuştu.

Kendilerinin hijyen ve dezenfekte açısından gerekli bütün tedbirleri aldıklarını söyleyen bir Hotel Genel Müdürü Erdal Okumuş ise virüsün Türkiye’de görüldüğü andan itibaren, gerek yerli gerekse yabacı turist sayısında ve rezervasyonlarında kayda değer bir azalma ve iptallerin mevcut olduğunu dile getirerek, “Bu hijyen ve dezenfekte tedbirlerinin misafirlerimiz tarafından da alınması için elimizden geleni yapmaktayız. Her bireyin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması gerektiği konusu tarafımızca da idrak edilmiştir. Bu bağlamda biz de gerek personelimizin gerekse misafirimizin herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması adına gerekli tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Bu zor günleri inşallah hep birlikte geride bırakacağız.” şeklinde konuştu.

Bir Otel Genel Müdürü Mehmet Duman da, tüm tedbirlerin alındığını, Kars’a gelmeyi planlayan misafirlerin tedirgin olmaması gerektiğini söyleyerek, “Sağlık Bakanlığımızın 14 Kuralı'nı tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte dikkate alarak bu küresel sorunun üzerinden ulusal mücadeleyle umarım üstesinden gelmiş oluruz.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler