Özyılmaz alınan tedbir ve imkanları sıraladı

Özyılmaz alınan tedbir ve imkanları sıraladı

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Müdürü Şentürk Özyılmaz Kovid-19 virüsü nedeniyle alınan tedbir ve imkanları açıkladı.

KARS HAKİMİYET

Özyılmaz’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle: “Sayın Esnaf ve Sanatkarlarımız tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü nedeniyle ülke olarak da zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu zor süreci en az hasarla atlatmak adına en üst makamdan en alt kademeye kadar, tüm birimler üzerine düşeni fazlasıyla yapmak gayretindedir.

Değerli Kars Esnaf ve Sanatkarları sizlerin bu zor süreci atlatabilmeniz için, sürekli olarak ilgili birimler ile toplantılar yapmaktayız. Devletimizin sunmuş olduğu, tüm imkanları sizlere sunmak için seferber olmuş durumdayız. Bu vesile ile sizlere sunulan tedbir ve imkanları aşağıya madde madde yazarak daha iyi iletişim sağlamak istiyorum.

1- Devletimiz tarafından Halkbank’tan kullanılmak üzere acil 25.000.TL Esnaf kredisi sunulmuş olup, bu krediyi Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifimizden kredi ilişkisi olanlar Halkbank’tan kullanamayacaklardır.

2- Kooperatif olarak, kredi kullanmış veya ilk defa kullanacak olan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza limitlerimiz açıktır. Halkbank’tan kullanılacak olan 36 ay vadeli ve yıllık %4,5 faizli 25.000.TL kredinin, aynı faiz oranlarıyla, 60 aya kadar vadeli ve 150.000.TL ye kadar limitli kredilerimiz devam etmektedir. Kooperatifimizden kredi kullanmış olan ve üst limiti 150.000.TL yi aşmamak şartıyla ödemiş olduğunuz ve riskinizden azalmış olan bakiyeleri ek kredi şeklinde kullandırarak sürece katkı yapmaya devam edeceğiz.

3- Kooperatifimizden kredi kullanıpta 31 Mart 2020 tarihine kadar kredilerini ödeyen ve 3 ay süre ile işçi çıkarmamaları şartıyla taahhütte bulunan tüm ortaklarımızın 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki 3 aylık taksitleri ötelenerek ertelenmiştir. Bu kredilere herhangi bir gecikme faizi uygulanmayacaktır. Aynı şartlarda kredilerinizi temmuz ayından başlayarak ödeyebileceksiniz. Bu ertelemeden faydalanmak istemeyen ortaklarımız ödemelerine aynen devam edebileceklerdir.

4- Bu kapsamda yaptığımız toplantılar neticesinde Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve ona bağlı tüm esnaf odaları, Halk Bankası Kars Şube Müdürlüğü ile Kars Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı olarak önceliğimiz SAĞLIKTIR.

5- Alınan tedbirler ölçüsünde gerek kendimizin gerekse tüm halkın sağlığını tehlikeye atmamak birinci gayemiz olmak zorundadır. Tabiki zor durumdayız. Cebinde ekmek alacak parası olmayan esnaflarımız mevcut, durumu diğer esnaflara göre iyi olan, şuan işyeri açık olupta ihtiyacını karşılayabilen tüm esnaf ve sanatkarlarımızdan özel ricamdır. Lütfen önceliği mağdur esnaflarımıza verelim. Gerek Kooperatifimizi, gerek esnaf odalarımızı ve en önemlisi de bu süreçte bize en büyük desteği sağlayacak olan Halk Bankası Kars şubemizde kalabalık ortamlar oluşturmayalım. Tüm sağlık tedbirlerimizi almış olmamıza rağmen olabilecek bir salgın neticesinde karantina uygulandığı an yapacağımız tüm hizmetlerden yoksun kalırız.

Bu vesile ile önce Ülkem, sonra Şehrim ve tüm dünya insanlığına sağlık diliyorum. Para bulunur, sağlık bulunmaz. EVDE KAL TÜRKİYEM”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler