Parti kuracağını açıklayan Ayhan Bilgen HDP’den istifa etti

Parti kuracağını açıklayan Ayhan Bilgen HDP’den istifa etti

Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiği duyurdu.

Volkan KARABAĞ

HDP eski milletvekili ve Kars Belediye eski Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya aracılığı ile istifasını duyurarak “Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle, özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum.” dedi.

Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi'ne yazdığı mektupta ise şu ifadelere yer verdi:

"HDP Genel Merkezine,

Bireysel beklentiler değil, toplumsal kaygılarla 2007 yılında Bin Umut adaylığı ile başlayan siyasi birlikteliğimi yine toplumsal kaygılarla sonlandırıyorum.

Toplumsal eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin farklı platformlarda yürütülmesine dair duyduğum ihtiyacı parti kurullarına ilettiğim gibi kamuoyuyla da paylaştım.

Birlikte çalışırken hangi ilke ve etik değerleri gözettiysem, ayrılırken de aynı hassasiyeti göstereceğimi herkesin bilmesini istiyor, HDP üyeliğinden istifa ediyorum. HDP'li gibi gözüken isimler tarafından sosyal medya üzerinden yürütülen iftira, hakaret ve karalama kampanyasının yapacağınız açıklamayla son bulmasını umuyor, aksi takdirde kişilik haklarımı savunmak zorunda kalacağımı bilmenizi istiyorum."

parti-kuracagini-aciklayan-ayhan-bilgen-hdp’den-istifa-etti.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler