Prof. Dr. Kurtulmuş: “Bu millet uçurumun kenarından Türkiye’yi aldı”

Prof. Dr. Kurtulmuş: “Bu millet uçurumun kenarından Türkiye’yi aldı”

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Türkiye 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün büyük ihanetinden ramak kala kurtuldu. Bu millet uçurumun kenarından Türkiye’yi aldı. Dolayısıyla büyük resmi iyi göreceğiz.” dedi.

KARS HAKİMİYET

Kafkas Üniversitesinin 2019-2020 akademik yılı açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Ortadoğu ülkelerinin hatta coğrafyamızın geniş anlamda her yerinde büyük sancıların yaşandığın biliyoruz. Afganistan’da, Pakistan’da, Irak’ta, İran’da, Yemen’de, Libya’da, Suriye’de diğer birçok yerde yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. Bu sıkıntılar Türkiye’nin yakın çevresini de yakından ilgilendiriyor. Hemen burnumuzun dibinde Suriye’nin kuzeyinde olan olaylar sadece terör örgütlerinin gerçekleştirdiği olaylar asla değildir. Bu terör örgütleri kendiliklerinden ortaya çıkmadı. Sevgili gençler, DEAŞ diye bir örgüt var, bir ara 80 bin militanı vardı, bunlar internet üzerinden bir araya geldiler, örgütlendiler. Siz gençsiniz 80 bin genci internet üzerinden örgütleyip inanın ki izci kampına dahi götüremeyiz, öyle mi? Bunları dünyanın dört bir yanından topladılar, ellerine silah verdiler amaç neydi? Amaç, Ortadoğu coğrafyasını dağıtmaktı. Arkasından PYD/YPG denilen örgüte 35 bin tır silah verdiler oralarda neredeyse bir terör koridoru oluşturmaya ramak kalmıştı, bütün bunları çok iyi anlamak durumundayız. Bu terör örgütleri kendilerini ellerini ateşe sokmuyorlar bir takım piyonlarla, maşalarla bu işleri görmeye çalışıyorlar. Türkiye 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün büyük ihanetinden ramak kala kurtuldu. Bu millet uçurumun kenarından Türkiye’yi aldı. Dolayısıyla büyük resmi iyi göreceğiz.” dedi.

Siyasetin, toplumsal çalışmaların esasının iddia, irade ve ahlak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bu üçü bir arada olmadan çalışmaların başarılı olması, ileriye doğru gitmesi mümkün değildir. İddia ediyoruz ki; güçlü büyük Türkiye, adalete dayalı yeni bir dünya düzeni ve mazlumların öncüsü olmaktır. İrade; özgür irade, adanmışlık ruhu ve direnme gücüdür. Ahlak ise toplumsal sorumluluk, kamunun hakkını korumak ve toplumsal değişimin kurallarına uygun davranmaktır.  Güçlü büyük Türkiye diyoruz, istikrarlı güçlü ekonomi ve güçlü demokrasi, devlet-millet kaynaşması, güçlü-etkili dış politika ve önemlisi millet varlığımıza sahip çıkmak, içeride birlik ve dışarıdaki dostlarımızla ittifak kurmaktır. Dünya 5’ten büyüktür diyoruz ve dünyanın neresine gidersek gidelim hep bir dostlarımız var. Yeni bir küresel finansal mimarı da gerekmektedir. Mazlumların öncüsü olmak gerekmektedir. İnsan onuru, halkın menfaatinin kendi menfaatinden önde tutmak, vakıf insan yani insanlığa hizmet vesayete, haksızlığa, darbelere, zulme direnme ve milli iradeyi koruma bizim iddiamızdır.” şeklinde konuştu.

Toplumsal değişimin 10 ilkesinin bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, ilkeleri şöyle sıraladı; “Adalet, emanet, toplumsal değişimin esası-insan, ortak hedeflere ulaşmanın aracı olarak mutabakat, toplumsal sorunların çözümünde karşılıklı rıza, doğruyu anlatma, yol gösterme, iyilik için mücadele, dünyanın zenginliklerinin belli ellerde toplanmaması, bir toplumsal sorumluluk olarak gelişim, bilim, kültür, sanat, teknoloji, estetik, felsefe eğitim, inovasyon ve istişaredir.”

Gençlere seslenen Kurtulmuş, “Gelecek sizin omuzlarınızda yükselecektir. Geleceği inşa edebilmek için bu büyük mücadelede gerçekten kendinizi çok iyi yetiştirmeniz bu temel ilkelerin her birisini çok güçlü bir şekilde inşallah gerçekleştirmemiz lazım. Böyle yaparsak ne olur? Birkaç belki 10 yıl içerisinde şu 4 madde ulaşırız; özgürlük, adalet ve eşitlik ilkesi üzerinde yükselen bir Türkiye toplumu oluştururuz. Çok şükür bugün iyi yerdeyiz, çok daha iyi yerlere geleceğiz. Farklılıklarımızla birlikte yaşarız. Asırlar boyunca yaşadığımız gibi Türkler, Kürtler, Araplar, Terekemeler, Göçmenler, Kafkas ırkları, Balkan ırkları, Laz ırkları, Gürcüler hep beraber bu topraklarda kıyamete kadar yaşarız. Müslümanlar, gayri Müslümanlar hep beraber yaşarız.  Sunniler, Şiiler, Aleviler hep beraber yaşarız. Dolayısıyla farklılıklarımızın bir arada yaşamasının anahtarı da bu söylediklerimizi gerçekleştirmektir. Güçlü bir ekonomi olarak ayağı kalkarız, inşallah 10 büyük ekonomiden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleriz ve uluslararası alanda güçlü büyük Türkiye’yi kurmak mümkün olur.” dedi.

Tören Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a plaket hediye etmesiyle sona erdi.

Kafkas Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılı açılışına AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

prof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(1).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(2).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(3).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(4).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(5).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(6).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(7).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(8).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(9).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(10).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(11).jpgprof.-dr.-kurtulmus-“bu-millet-ucurumun-kenarindan-turkiye’yi-aldi”-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler