Resim ve karikatür yarışması düzenleniyor

Resim ve karikatür yarışması düzenleniyor

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından resim ve karikatür yarışması düzenleniyor.

KARS HAKİMİYET

Milli Eğitimin Temel amaçları doğrultusunda, sanatsal faaliyetlere katılımı arttırmak, sanatsal aktivitelerde etkin rol oynanmasına ve öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine olanak sağlamak amacıyla Tüketicinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık ve güvenliği, bilgi edinmesi, eğitilmesi, zararlarının giderilmesi, sağlıklı bir çevrede yaşaması, ekonomik çıkarlarının korunması, seçebilmesi, temsil edilmesi, örgütlenmesi ve sesini duyurması, eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek amacıyla Tüm Türkiye’de resmi ve özel okular da eğitim ve öğretim gören ortaokul 5.6.7.8.'nci sınıf öğrencilerini kapsayan “Tüketici Hakları” konulu resim yarışması ile lise 9.10.11.12.'nci sınıf öğrencilerini kapsayan “Tüketici Hakları” konulu karikatür yarışması düzenlenmesi planlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerine konu hakkında duyuru yapılması için Ticaret Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne gerekli başvuru yapıldı. 

2019-2020 eğitim-öğretim yılında düzenlenecek olan yarışmalar ile ilgili “Yarışma Şartnamelerinin” “Değerlendirme” başlıklı 3. ve 4 ncü maddeleri gereğince seçici kurul tarafından her il için ayrıca bir değerlendirme yapılarak il bazında resim ve karikatür yarışmalarında finale kalan 1'er (birer) eser belirlenerek Ticaret İl Müdürlüklerine bildirilecektir. Seçilen bu 1'er (birer) eserin sahiplerine İl Müdürlüklerince belirlenecek ödüller verilecek

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödül ve plaket verilecek.

resim-ve-karikatur-yarismasi-duzenleniyor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler