Rotary Parkı’nın akıbeti ne olacak?

Rotary Parkı’nın akıbeti ne olacak?

Kars’ta Yusuf Paşa Mahallesinde bulunan Rotary Parkı kaderine terk edildi.

KARS HAVADİS

Mahalle halkı her tarafını dikenler ve çalılar saran parkın akıbetinin ne olacağını merak ediyor.

Daha önce Rotary Parkına sağlık ocağı yapılacağı ve İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası içerisinde hizmet vermekte olan 2. nolu sağlık ocağının buraya taşınacağı duyurulmasına rağmen, o günden bu zamana kadar bir adım atılmadı.

Her tarafını dikenler ve çalılar basan, sokak hayvanlarının bile giremediği parkta sağlık ocağının yapılmasına mahkeme kararıyla ‘dur’ denildiği öğrenildi. Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından park içerisinde tarihi değeri olan fakat hiçbir zaman akmayan çeşme nedeniyle daha önce dava süreci başlatıldı.

Parkın hemen yanı başında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü lojmanlarının da yıllara yenik düşmesi nedeniyle yıkılmasının planlanmasına rağmen bu konuda da bir adım atılmazken tarihi doku içerinde bulunan park ve çevresi harabe halde duruyor.

Bilindiği gibi 2012 yılında Kars Rotary Kulübü tarafından restore edilerek dönemin Vali Yardımcısı Faruk Ekiz ve Rotary 2430 Bölge Guvernörü Murat Öz tarafından hizmete açılan Rotary Parkı, o günden bu güne kadar kaderine terk edildi. Daha önce içerisinde basket potası, salıncaklar, oyun sahası ve dinlenme banklarıyla mahalle sakinlerine hizmet veren Rotary Parkı, Kars Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi. O günden sonra da kaderine terk edilerek bu hale geldi. 2 katlı olarak yapılması planlanan ve çevredeki tarihe dokuya uygun olarak inşa edilmesi planlanan Sağlık Ocağının projesi İl Özel İdaresi tarafından hazırlanmasına rağmen içerisinde bulunan akmayan ucube çeşme nedeniyle Yusuf Paşa Mahallesi halkı çok önemli bir sağlık hizmetinden mahrum kalmaya devam ediyor. Öte yandan Mevcut parkın içerisinde bulunan ve Anıtlar Kurulunda kaydı bulunan tarihi çeşmenin de İl Özel İdaresi tarafından başka bir bölgeye taşınacağı öğrenildi.

rotary-parki’nin-akibeti-ne-olacak-(1).jpgrotary-parki’nin-akibeti-ne-olacak-(3).jpgrotary-parki’nin-akibeti-ne-olacak-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler