Sarıkamış eğitimine dev yatırım müjdesi

Sarıkamış eğitimine dev yatırım müjdesi

Arslan ve Kılıç, Sarıkamış’a üç yeni okul yapılacağını söyledi.

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış ilçemize; 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik pansiyon, 24 derslikli Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesinin yıkılıp yeniden yapılması ve yeni 8 derslikli İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 3 okul müjdesini verdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada Sarıkamış İlçesine yapılacak okullarla ilgili şu bilgilere yer verdiler;

1 - Sarıkamış 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Ve 200 Öğrencilik Pansiyon Yapım İşi

Kars Sarıkamış İlçesi İmam Hatip Lisesi öğretim binası ve pansiyon binası yetersiz olduğundan, 24 derslikli yeni Sarıkamış İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik pansiyon binası yapımı işi, 2022 Yılı Devlet Yatırım Programına alınmış, 47.270.000TL ( Eski parayla 47 Trilyon 270 Milyar TL) bedelle ihalesi yapılmış ve 30.05.2022 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır.

İmam hatip lisesinde 24 adet derslik, 3 adet Laboratuvar, 1 adet Kütüphane, 1 adet Yemekhane, Mutfak, Konferans salonu ve Beden Eğitimi salonu bulunmaktadır.

Pansiyon 200 öğrenci kapasiteli olup; odalar, her oda tek kişilik 4 adet yatak olacak şekilde tasarlanmıştır. Toplamda 50 öğrenci odası bulunmakta, 2 adet engelli öğrenci odası ve pansiyona ait yemekhane ve mutfak ta yer almaktadır. Binalar engelli öğrenci erişimine uygun olarak tasarlanmıştır.

2 -Sarıkamış 24 Derslikli Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi (Yık-Yap)

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Sarıkamış 24 derslikli Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi yıkılmış, 2022 Yılı Devlet Yatırım Programına alınmış olup, yeniden yapılmasına ilişkin ihale süreçleri devam etmektedir.

3 – Sarıkamış 8 Derslikli İmam Hatip Ortaokul

Kars Sarıkamış mevcut imam hatip Ortaokulu binası yetersiz olduğundan 8 derslikli yeni okul yapımı 2022 Yılı Devlet Yatırım Programına alınmış olup ihale süreçleri devam etmektedir.

Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ve ekibine hemşehrilerimiz adına teşekkür eden Arslan ve Kılıç, okulların şimdiden Sarıkamış ilçemiz ve öğrencilerimize hayırlı olması dileğinde bulundular.

sarikamis-egitimine-dev-yatirim-mujdesi-(1).jpgsarikamis-egitimine-dev-yatirim-mujdesi-(2).jpgsarikamis-egitimine-dev-yatirim-mujdesi-(3).jpgsarikamis-egitimine-dev-yatirim-mujdesi-(4).jpgsarikamis-egitimine-dev-yatirim-mujdesi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler