Sarıkamış Kayak Merkezinde Bayraktepe Kafeteryanın temeli atıldı

Sarıkamış Kayak Merkezinde Bayraktepe Kafeteryanın temeli atıldı

Sarıkamış Kayak Merkezinde Bayraktepe Kafeteryanın temeli atıldı

KARS HKİMİYET

Düzenlenen temel atma törenine Kars Valisi Türker Öksüz, 65. hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakam Vekili İshak Çınar, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Kenan Doğan, İl Genel Meclis Üyeleri ve daire amirleri katıldı.
Törende konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ın bir tarih, kültür ve kış turizmi açısından çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.
Vali Öksüz, kültürel zenginliklerimiz, tarihi birikimimiz ve sahip olduğumuz doğal zenginliklerimizin bizlere çok önemli bir turizm potansiyeli sunduğunu belirterek, “Amacımız sahip olduğumuz bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmektir. Sarıkamış, bizler için aynı zamanda kutsal bir mekandır. Sarıkamış, , kefenleri bembeyaz kristal karlar olan 90 bin şehidimizin yattığı bir mekandır. Aziz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Sarıkamış turizm merkezi ile birlikte Kars’ın sahip olduğu her bir değer,i marka olan değerlerdir. Amacımız marka olan Kars’ın eksikliklerini gidermektir” şeklinde konuştu. 
Geçen yıl yapılan yeni telesiyej hattının Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ve Kars Milletvekillerinin destekleriyle İl Özel İdaresi tarafından yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Bugün temeli atılan ve 750 metrekare kapalı alanı olan Bayraktepe Kafe ile Sarıkamış Kayak Merkezimizin altyapısını güçlendirmeyi hedefledik. Umuyorum ki temelini atacağımız bu tesisle buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin 2 bin 634 metre rakımda, Bayraktepe zirve noktasında dinlenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılanmış olacaktır. Tesisimizin yapımında desteklerini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimize, Bakanlıklarımıza, tüm kurum ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti Kars Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç da, yaptığı konuşmasında, Sarıkamış’ın çok önemli ve kutsal bir miras olduğunu söyledi.
Kılıç, şöyle konuştu: “90 bin şehidinin ruhunu hissediyor olmak, onlara yakışır faaliyetler yürütmek, bu kutsal mekanı insanımızın ve memleketimizin hak ettiği seviyede kazanımlara ve hizmetlere kavuşturmak tabi hepimizin görevi. Sarıkamış’ın yazında daha çok gelinecek bir yer olduğunu biz şuanda yaşayarak görüyoruz. Kışı güzel, yazı bambaşka güzel. Bizde hep beraber hükümetlerimizin bize vermiş olduğu katkıyla beraber, sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgeyi sahiplenmesiyle beraber Sarıkamış’a ve bölgeye özellikle turizm açısından her yıl yeni kazanımlar, yeni eserler kazandırmak peşindeyiz. Sarıkamış’ın eski yıllarda buraya gelip giden insanların bize en çok şikayet ettiği şey, kar güzel, orman güzel, doğa güzel ama insanların günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri ve yakışır bir tesislerin olmadığıyla alakalıydı. Şimdi her geçen gün sizlerin ve bizlerin katkılarıyla devletimizin imkanlarıyla buraya yeni güzellikler kazandırıyoruz. Ben inanıyorum ki Sarıkamış’a gelen o eski şikayetlerinden ziyade güzelliklerini ve zevkini tadarak gidecek. Kafeler önemli. Daha öncekilerle gördünüz ki buna daha çok ihtiyaç var. Sarıkamış’a gelenler bunu hak ediyor.”
65. hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, bin yıllardır bu coğrafyada Hasan Harakani’den başlamak üzere buradaki şehitlerimizin ruhlarının şad olması adına buraları daha fazla imar etmek, daha fazla mamur etmek gerektiğini söyledi.
Ecdadı böyle yad etmek gerektiğini vurgulayan Arslan, “Onların manevi hamiliyle ve bugünde hamilik ettikleri bu şehri kalkındırmak lazım. Özellikle son telesijey Türkiye’nin en moderniydi. Kültür Turizm Bakanlığının, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla yapıldı. Özel İdaremiz katkı koydu. Tarım Orman Bakanımız her platformda varım dedi. Onlara özellikle buradan teşekkür ediyoruz. Çünkü Ankara’dan kaynak getiriyoruz ama onlar verirse getirebiliyoruz. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu bölgeye Hamiliğini, himayelerini bildikleri için her türlü desteği veriyorlar. Ve bugünde Sarıkamış’ta modern tesislerle ağırlayacağımız misafirlerimizi zirvede konaklatabileceğimiz, nefes aldırabileceğimiz, buradan 360 derece etrafını seyredebilecekleri bir mekanı kazandırıyor olmaktan ziyadesiyle memnunuz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Öksüz, Milletvekilleri Arslan, Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Çalkın butona basarak Bayraktepe Kafe’nin temeline ilk betonu döktü.  
Bayraktepe Kafe, kış sezonunda hizmete girecek.

Ek76V8

ncESKV

WMJuka

kgF8oc

XMaf6P

OM8G8d

vFfjwn

Vcqm9t

ZBOJZd

qX7kAb

TlbuR1

q1vmbR

WuanG4

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler