Sarıkaya, Kars Belediyesini kınayarak uyardı

Sarıkaya, Kars Belediyesini kınayarak uyardı

Türkiye Kamu Sen Kars İl Temsilcisi Erhan Sarıkaya, Ermenistan’dan gelen bir heyetin Kars Belediyesini ziyareti ile ilgili bir açıklama yaparak, Kars Belediyesini kınayarak uyardı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Türkiye Kamu Sen Kars İl Temsilcisi Erhan Sarıkaya tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “6 Haziran 2019 günü, Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı İştan Zakaryan, Erivan Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Edik Minasyan, Tarih Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşot Soğomonyan Kars Belediyesini ziyaret etmişlerdir. Bu heyetin ziyareti Belediye Başkanlığı tarafından memnuniyetle karşılanarak haberleştirilmiştir.

Türk milletinin misafire muamelesinin gerektirdiği örfi sınırları saklı tutarak, kamuoyuna şu açıklamaları yapma zaruretini görüyoruz.

Kars tarihte acılar, felaketler, katliamlar görmüş bir serhat şehridir. Kars ilinin ahalisinin önemli bir kısmı bugünkü Ermenistan'ın Başkenti Erivan ve ikinci büyük şehri Gümrü'den büyük sıkıntılarla ve planlı etnik temizlik siyaseti nedeniyle göçüp gelmiş insanların evlatlarından oluşmaktadır. Bu insanların ata yurtları, çarlık ve Bolşevik devirlerinde Türkiye ve Azerbaycan arasına hançer gibi sokulan yeni bir ülkeye armağan edilmiş ve adına Ermenistan denmiştir. Sovyet döneminde Sovyet Ermenistan’ında kalan Müslüman ahalinin tamamı da 1987-1993 arasında ya katledilerek ya da sürülerek yurtlarından çıkarılmışlardır. Her şeye rağmen Türkiye Ermenistan’ın varlığını kabul etmektedir. Ancak Ermenistan yönetimi, Türkiye'nin topraklarına hassaten Kars dahil Doğu Anadolu'ya "Batı Ermenistan" demeyi sürdürmektedir. Anayasasındaki hükümler bu konuda açık düşmanlık ve hukuksuzluk içermektedir. Dahası, fırsat eline geçtiğinde "etnik homojen yurt" yaratmaya çalışan bu küçük ve saldırgan ülke, komşusu olan Azerbaycan’da 20. Yüzyılın son büyük katliamlarına imza atmış, kardeş Azerbaycan'ın topraklarını işgal etmiştir.

Bu sebeplerle, bağımsızlığının ilk yıllarında açık olan Türkiye sınır kapıları kapatılmıştır. Bu haklı ve zorunlu bir milli politikadır.

Bu politikayı sulandıracak, aşındıracak, hukuksuzluğa zemin hazırlayacak her türlü kirli tezgâha, ısınma turlarına karşıyız.

Daşnak, Hınçak, Hoybun katillerinin geçmişte olduğu gibi bugün de hakkından gelecek gücümüz ve irademiz vardır.

Bu vesileyle birtakım toplantılarda Ermenice yazı ve ifadeler kullanan, "Kars halkları" gibi gerçekdışı ve maksatlı söylemler kullanan Kars Belediyesini kınıyor uyarıyoruz.

Bütün kamuoyunu, bu konuda dikkatli ve uyanık olmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler