Şeker çocuklar Doğu Ekspresi ile Kars’a gelecek

Şeker çocuklar Doğu Ekspresi ile Kars’a gelecek

Özel Ankara Endomer Endokrinoloji Merkezi, İnsülin’i keşfeden Frederick Banting’in doğum günü olan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nü nde, 30 kişilik gurupla Kars’a gelecek.

Volkan KARABAĞ

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nü 10 yıldır keyifli geziler yaparak kutlayan Özel Ankara Endomer Endokrinoloji Merkezinin bu yıl ki rotası, son günlerde trend olan Doğu Ekspresi ile Kars’a gelmek olacak.

30 Kişilik grup, 12 - 13 Kasım 2018 tarihinde, Doğu Ekspresi ile Kars’a gelecek ve 14 Kasım 2018 Dünya Diyabet Günü’ünde Kars Merkezini, Çıldır Gölü ‘nü ve Ani Ören Yeri’ni gezdikten sonra 15 Kasım’da  Ankara’ya dönecek.

Özel Ankara Endomer Endokrinoloji Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Miyase Yılmaz, gezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Diyabet hastalığında en önemli faktörün moral olduğunu bilerek çıktığımız bu yolda, şeker çocuklarımıza ufak da olsa destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 25 saat sürecek tren yolculuğumuzda ortak sıkıntılarını ve düşüncelerini paylaşma imkanı bulabilecekleri bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. İlk kez tren yolculuğu yapacakları, yeni arkadaşlıklar edinecekleri ve yeni bir şehir görecek olmaları onları çok heyecanlandırıyor.” dedi.

Bu sosyal sorumluluk projesine yazılı ve görsel basının desteklerini rica eden Yılmaz, gazetecilerin bu önemli etkinlik marifetiyle, halkın diyabet hakkında bilinçlendirilmesine yardımcı olacağını  düşündüklerine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler