Selim'de Dinamik Denetimler devam ediyor

Selim'de Dinamik Denetimler devam ediyor

Kars’ın Selim ilçesinde kontrollü normalleşme dönemi ‘Dinamik Denetim’ modeli çerçevesinde kamuya açık tüm yaşam alanlarında denetimler devam ediyor.

A.Erbil HÜRYURT

İçişleri  Bakanlığınca alınan karar gereğince, Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri konulu yazısına istinaden ülkemiz geneli yapılan denetimler Kars’ın Selim ilçesinde Kaymakam Suat Hatam başkanlığında devam ediyor.

Selim Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkanı Coşkun Altun ve denetim ekipleriyle birlikte ilçe merkezinde denetlemeler yaparak, vatandaşlara maske, mesafe, temizlik kurallarına uymalarını ve yeme-içme yerlerindeki masa düzenlerini İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara uygun şekilde yapmaları konusunda uyarılarda bulundular.

İlçe genelinde yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Kaymakam Suat Hatam, “Dinamik denetim sürecinde ilçemizde yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Bugün denetim ekiplerimizle ilçemizin tamamında denetim yapıyoruz. Jandarma, Emniyet, ilçe tarım, belediyemiz ve birçok kurumdan destek alıyoruz. Bunların yanında yine esnaf odamızın desteği var. Onlarda esnaflarımızı teker teker gezerek uyarılarda bulunuyorlar. Malum bu süreç içerisinde yeme içme yerlerimiz açıldı. Onların yüzde 50 kapasiteyle çalışması konusunda hassasiyetimiz var. İşyerlerinin HES kodu uygulaması konusunda aynı hassasiyetimiz var. HES kodu sorgusu yapılmadan müşteri kabulü yapmıyorlar. Bunları da denetliyoruz. Covid-19 denetimleri kapsamında Sağlık bakanlığımızın hem İçişleri bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelgeler ve işyerleri ile kriterleri teker teker yerinde kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımıza her zaman söylediğimiz gibi maske mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

selim-dinamik-denetim.jpgselim-dinamik-denetimm.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler