Selin’in Atatürk sevgisi duygulandırdı

Selin’in Atatürk sevgisi duygulandırdı

Kars’ta serebral palsi hastalığı nedeniyle konuşmakta ve hareket etmekte zorluk çeken 14 yaşındaki Selin Öykü Aksoy, Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu hayranlık nedeniyle yazdığı şiiri 10 Kasım’da evine davet ettiği gazetecilere okudu.

Tacettin DURMUŞ 

Arpaçay ilçesinde ortaokulu okuduktan sonra serebral palsi hastalığın yakalanan Selin Öykü Aksoy’un Atatürk’e olan hayranlığını dile getirdiği şiirini annesi Çiğdem Perihan Aksoy’un kağıda döktü. Televizyona çıkmayı çok istediğini söyleyince de gazeteciler bugün (10 Kasım) Arpaçay ilçesine giderek Selin’i evinde ziyaret etti. Gazetecileri karşısında gören Selin’in sevinci görülmeye değerdi. Üzerindeki Atatürk fotoğraflı tişörtünü de giyen Selin, annesinin de yardımıyla Atatürk’e yazdığı şiiri okudu.

Şiirinde "Her yer bayraklara büründü hep aklımda oldun, sen bizi düşmanlardan kurtardın Atatürk'üm. Seni çok seviyoruz Atatürk'üm biz senin devrimlerini yaşatacağız." diyen Aksoy, Atatürk'e olan hayranlığını ve özlemini sevgi ve neşeyle dile getirdi.

Anne Çiğdem Perihan Aksoy, "Atatürk'e büyük hayranlık duyuyor kendince bir şiir yazıp 10 Kasım’da dile getirmek istedi. Tabi zor olduğu için ancak bu kadar yazıp dile getirebildi. Atatürk'ü 82. yıl dönümünde anıyoruz. Atatürk rahat uyusun arkasında böyle neferleri var, devrimlerini yaşatacaklar." Dedi.

Gazeteci Tacettin Durmuş da Selin’le sosyal paylaşım sitesinde bağlantı kurduklarını ve kendisine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Selin’i mutlu etmekten büyük sevinç duyduklarını da kaydeden Durmuş, beraberinde götürdükleri çiçeği de Selin’e takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler