SERKA’nın hibe desteği vereceği projeler belli oldu

SERKA’nın hibe desteği vereceği projeler belli oldu

SERKA Yönetim Kurulu’nda onaylanan 35 asıl, 35 de yedek kamu projesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Serhat illerindeki kadın ve gençlerin sosyal imkanlara erişimlerinin sağlanması, beşeri sermayelerinin geliştirilmesi, yaşam kalitelerinin arttırılması ve bölge kış, doğa ve kültür turizmi altyapısının geliştirilerek katma değerin yükseltilmesi yoluyla bölgedeki sosyal ve ekonomik refahın artırılması amacıyla başlatılan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-04’ün kamu proje başvuru sonuçları belli oldu.

Ağrı, Ardahan, Iğdır Valileri, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars Belediye Başkanları, Ağrı, Ardahan ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve Iğdır İl Genel Meclisi Başkanının katıldığı toplantıya Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlık etti.

Toplantıda Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde mali destek almaya hak kazanan projeler onaylandı. Yapılan toplam 114 kamu projelerinden 30 proje asıl, 35 proje yedek seçilirken 49 proje ise başarısız oldu. Projelere ön görülen destek miktarı toplam 28 milyon lira olarak belirlendi. Destek verilecek olan projeler SERKA'nın web sitesinde önümüdeki günlerde duyurulacak. 

Ayrıca, Ajans Yönetim Kurulu dönem başkanlığı, mevzuat gereği bir yıllığına Ağrı’dan Ardahan’a geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler