Settar Kaya, başkan adayı olmak için görevinden istifa etti

Settar Kaya, başkan adayı olmak için görevinden istifa etti

İyi Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Kars Belediye Başkan aday adayı olmak için partisinde bulunduğu görevinden istifa etti.

İYİ Parti başkanlık divanı tüm il yönetimlerine istifa etmeleri tavsiyesinde bulunmasının ardından istifalar illerde ard arda gelirken, Kars il yönetimi de istifa etti.

İstifa duyurusunu sosyal medya hesabından duyuran Settar Kaya, kararın isabetli ve yerinde olduğunu söyledi. Kaya'nın yaptığı açıklama şöyle: 

"İYİ Parti başkanlık divanı tüm il yönetimlerine istifa etmeleri tavsiyesinde bulunmuştur.Bu karar çok isabetli ve yerindedir. Şöyleki;
24 Haziran seçimlerine katılmak için il yönetimlerinden önemli sayıda istifalar olmuştu.
2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler içinde seçim takviminin başlayacağı Ocak ayında aday olacaklar yönetimlerden istifa etmek zorundalar.
Parti genel merkezimiz;hem 24 Haziran öncesi istifalarla boşalan yönetimleri toparlamak,hemde yerel seçimlerde aday olacakların şimdiden yönetimden ayrılmalarını sağlamak amacıyla 81 il yönetiminin istifa ederek yerel seçimlere daha derli toplu yönetimlerle gitme kararı almıştır.
Biz Kars il yönetimi olarak bu kararı memnuniyetle karşılamış ve gereğinide yerine getirmişizdir.Önümüzdeki günlerde yapılacak yetkilendirme sonrası il yönetimimiz yeniden yapılandırılacak ve yerel seçimler için çalışmalara başlayacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler