Seyahat İzin Kurulu yoğun mesaide

Seyahat İzin Kurulu yoğun mesaide

Koronavirüs ile mücadele kapsamında otobüs seferleri için uygulanan yasağın ardından, Kars’tan ayrılmak isteyen vatandaşların çaresiz bekleyişleri başladı.

KARS HAKİMİYET

Kars Valiliği koordinatörlüğünde kurulan Seyahat İzin Kurulu da otogarda çalışmalarına başlayarak vatandaşların mağduriyetini gidermek için çaba sarf etmeye başladı. Edinilen bilgilere göre otogara giden vatandaşlar için özel izin verilecek olan vatandaşlar için otobüsler tahsis edilmeye çalışılacak. Öncelikli olarak kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan tedbirler ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da devam ediyor.

Bilindiği gibi Kars’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından otogardaki firmalar tüm seferlerini dün saat 17.00 itibari ile iptal etti. Kararın ardından iller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin ve kaymakamların koordinesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunmaya başladı. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi düzenleniyor. Kars otogarına gelen vatandaşlara polis ekipleri, Kars Belediyesi zabıta ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Şoförler Odası görevlileri özverili bir şekilde uygulamayı hayata geçirmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler