SGK, “yapılandırmadan faydalanın!” çağrısı yaptı

SGK, “yapılandırmadan faydalanın!” çağrısı yaptı

Kars Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşların yapılandırmadan faydalanması için uyarıda bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Yapılan açıklamada; 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması imkânı sağlanmış olduğu hatırlatıldı.

Yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihi olduğu da hatırlatılan açıklamada; 2020 yılının Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan borçların yapılandırma kapsamında olduğu belirtildi.

Yapılandırma kalemlerini ise sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ile 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca; yapılandırma kapsamında, anapara borçlarına gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak, bunların yerine borçlarına Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyatları endeksi) ile güncellenecektir.

Güncellenmiş borçlarının ilk taksit ödeme süresi sonu olan 01.03.2021 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı, iki taksitle 30.04.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’si silinecektir.

İdari para cezalarında ise; anapara borcunun yüzde 50’si silinecek, kalanı Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.

Yapılandırılan borçların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksitte de ödenebilir.

Yapılandırma son başvuru tarihinin 31.12.2020 olduğunun bilinmesini.

Başvurularınızı e-Sigorta / e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine yapılabilecektir.“ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler