Sigarasız sağlıklı bir hayatın ilk adımını atmak için!

Sigarasız sağlıklı bir hayatın ilk adımını atmak için!

Korona virüslü günlerde sigarasız sağlıklı bir hayatın ilk adımını atmak için sigarayı bırakma polikliniğine veya Alo 171 sigarayı bırakma hattına başvurabilirsiniz!

Tacettin DURMUŞ

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, ülkemizde her yıl 100 bin kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin oluşturulması ve bu bilincin devam etmesini sağlamak amacıyla her yıl 9 Şubat’ın  ”Sigarayı Bırakma Günü” olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

Ülkemizde her yıl 100 bin kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğinin altının çizildiği açıklamada; dünyada ise her yıl  6 milyon kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Korona virüs salgınının da sigarayı sevdiğine önemle işaret ediliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Kars Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren sigarayı bırakma polikliniğine veya Alo 171 sigarayı bırakma hattına başvurabilecekleri çağrısında da bulunuldu.

Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yılda Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde konu hakkında bilgi vermek, farkındalık oluşturmak ve kullananların sigarayı bırakma kararı almalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşı bilinçlendiriyor.

Gerçekleştirilen etkinliklerde kullanıcılar, sigarasız sağlıklı bir hayatın ilk adımını atmaları yönünde teşvik ediliyor. Uzmanlar tarafından tütün ve tütün ürünlerinin zararları, neden olduğu hastalıklar, pasif içicilik, sigarayı bırakmanın yolları ve konuları anlatılıyor. Karbonmonoksit ölçüm sonucu yüksek değerde çıkan vatandaşlara, destek alabilecekleri Sigara Bırakma Poliklinikleri ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı hakkında bilgi veriliyor. Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı yapılan etkinliklerde broşürler ile vatandaş bilinçlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler