Sokak köpekleri şehir hayatının vazgeçilmez unsurları

Sokak köpekleri şehir hayatının vazgeçilmez unsurları

Kars’ta Sokak köpekleri şehir hayatının vazgeçilmez unsurları olmaya devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Her gün katlanarak artan sokak köpekleri, Karslılarla birlikte gündelik hayatı paylaşıyor. İl ve ilçe genelinde cadde ve sokakları istila eden sokak köpekleri en kalabalık yerleri de insanlarla paylaşıyor.

Kars’ın her köyünden düzenli olarak il ve ilçe merkezlerine terk edilen köpeklerin sayısı her geçen gün artarken, sorunlar da bir türlü bitmiyor. Hayvanseverler tarafından korunan sokak köpekleri sık sık gündem oluşturuyor. Kars’ta özellikle kasap dükkanları ve bankalar önünde biriken köpeklerin ‘gel keyfim gel’ dercesine yayılarak uyumaları dikkatlerden kaçmıyor.

Kars’ta ve Susuz ilçesinde faaliyet gösteren hayvan barınaklarında çok az sayıda rehabilete edilen ve kısırlaştırılan sokak hayvanlarının sayısını azaltmaya yetmiyor. İl merkezinde Kars Belediyesi ve hayvanseverler tarafından beslenme noktalarında açlıktan kurtarılan sokak hayvanları sorun olmaya devam ediyor. Sokak köpeklerinin sayılarının her geçen gün artarak devam ettiğini dile getiren bazı vatandaşlar, sokak hayvanı sayısının katledilmeden kontrol altına alınması gerektiğini istiyor. Özellikle okullarının önümüzdeki günlerde açılabileceğini hatırlatan aileler, sokak hayvanlarının çocuklar için her zaman tehlike oluşturduğun da bilindiğini ileri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler