Sultan Alpaslan Külliyesinde çimento bitti yapı paydos

Sultan Alpaslan Külliyesinde çimento bitti yapı paydos

Geçtiğimiz yıl 1 Haziran 2018 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından temeli atılan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi inşaatı durdu.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Yapımı Karslı bir hayırsever tarafından üstlenilen külliyenin inşaatının, özellikle inşaata çimento veren işyerlerine ve yüklenici firmalara aylardır ödemler yapılmadığı için durduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre aylardır inşaata çimento veren firmalara ödeme yapılmadığı gibi, yüklenici firmalar da hak edişlerini alamadığı için başta işçi maaşları olmak üzere diğer hizmetler yerine getirilemiyor.

Külliye - cami mi yoksa Kars için daha faydalı bir yer mi yapılsın diye günlerce tartışılan Faikbey Caddesi üzerinde yıllarca atıl halde bırakılan eski Atatürk İşhanının bulunduğu alanda oldukça iddialı bir şekilde temeli atılan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi inşaatı durması, şu günlerde Kars kamuoyunda en fazla gündeme gelen konulardan biri olarak konuşuluyor.

İl Özel İdaresi marifetiyle, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından ve Kars Belediyesine ait 3 adet lojmanın da alınarak boşaltılan bölgede inşa edilmeye başlanılan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesinin inşattı ilk günlerde hummalı bir şekilde başlamıştı.

İlk günlerde yerel basında ‘Sultan Alparslan Külliyesi'nin zemini ilmik ilmik işleniyor” şeklinde haber olan külliye inşaatının da ilk aylarda hummalı bir çalışma sonucunda temel atma işleri tamamlandı ve daha sonra da ödemler yapılmadığı için olduğu gibi kaldı. Toplam alanı 18 bin metrekare alanda inşa edilmesi sözü verilen Sultan Alparslan Külliyesi'nin altında yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark, cami ve sosyal donatıların da bulunacak.

Her gün Sultan Alparslan Cami ve Külliyesinin bu halini gören Kars halkı, yetkililerin bir açıklama yapmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler