Sürücüler dikkat! Hanlar Geçidinde yoğun sis var!

Sürücüler dikkat! Hanlar Geçidinde yoğun sis var!

Kars-Digor Karayolu’nda bulunan 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi'nde sis etkili oluyor.

Tacettin DURMUŞ

Son günlerde hava sıcaklıklarının yerini soğuk havalara bıraktığı Kars ve ilçelerinin yüksek kesimlerinde sis sürücüleri olumsuz etkiliyor.

Her yıl Kars - Göle yolu üzerinde bulunan 2344 rakımlı Boğatepe Geçidi ile birlikte karın ilk düştüğü yer olarak bilinen Kars - Digor karayolu üzerinde bulunan Hanlar Geçidi, kara kışın habercisi olmaya başladı.

Kış boyunca sık sık yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda öğlen saatlerinde görüş mesafesinin 15 metreye kadar düştüğü gözlendi.

Kars’tan Digor ilçesine gitmekte olan araç kullanıcısı Adem Ertaş, pastırma sıcaklarının ardından soğuk havanın etkisini göstermeye başladığını söyledi. Yol kullanıcılarını dikkatli olmaya davet eden Adem Ertaş, “Soğuklar bu sonbahar etken çöktü. Son birkaç gündür yağışlarla birlikte, soğuk hava dalgası da geldi. Şu anda Hanlar Geçidinde yoğun sis var. Yolda görüş mesafesi oldukça azalmış durumda. Bundan sonra Mayıs ayına kadar buralarda sis eksik olmaz. Yolu kullanan sürücülerimizi dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Allah korusun bir kazaya sebebiyet vermemeleri için her kes dörtlülerini ve sis lambalarını yakmalarını ağır gitmelerini tavsiye ediyoruz. Burası çok sıkıntılı bir bölgedir. Kars’ta yaz kurak geçti ama kış erken geldi. Havalar bir anda soğudu. Pastırma sıcaklarının ardından gelen böyle bir soğuk hava dalgası bizi biraz erken yakaladı. Kış çetin geçecek gibi. İnşallah insanlarımız çok fazla yakıt harcamadan çok sert geçecek bir kışı rahat atlatır” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler